Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OZBILJNO ZRAČENJE'

Na hrvatsko-srpskoj granici zaustavljen auto s radioaktivnim elementima, uhićena trojica Hrvata

Reportaža o Schengenu u pograničnom području
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
07.03.2023.
u 09:33

Policijskim službenicima na granici navodno je naloženo da se riješe radnih uniformi i odazovu se provjerama zdravstvenog stanja

Na graničnom prijelazu Bezdan između Hrvatske i Srbije u subotu je zaustavljen automobil u kojemu je "detektirana opasna razina radijacije", prenosi N1. Prisutnost radioaktivnih materijala “prijavili” su senzori postavljeni na graničnom prijelazu, glasi objašnjenje koje je dobio SOinfo.org.

Prema neslužbenim informacijama, senzori su se oglasili upozoravajući na visoku razinu zračenja i “ozbiljne količine” radioaktivnog materijala u putničkom vozilu stranih registracijskih oznaka koje je čekalo na izlazak iz Srbije.

Vozač i dva suputnika, svi hrvatski državljani, uhićeni su na licu mjesta.

Po prijavi incidenta, na granični prijelaz stigla je “dežurna ekipa iz Vinče” koja je potvrdila da se u automobilu nalaze radioaktivni elementi, a portalu SOinfo.org je rečeno i da je u pograničnoj zoni detektirano ozbiljno zračenje.

Neslužbeno, policijskim i carinskim službenicima koji su bili u smjeni u subotu naloženo je da se riješe radnih uniformi i da se odazovu provjerama zdravstvenog stanja. Vozilo i radioaktivni materijali bili su 24 sata locirani u blizini graničnog prijelaza Bezdan.

VIDEO Donosimo popis stvari koje ne smijete nositi preko granice. Kazne mogu iznositi i preko 13.000 eura

 

Komentara 5

PV
prcko.vita
10:04 07.03.2023.

Osiromašeni uran, ili plutonij, u svakom slučaju posao s nuklearnim smećem je biznis i laka lova. Bogati se rješavaju opasnih stvari a sirotinja misli da će s novcem moći kupiti zdravlje, klasika.

Avatar Marko
Marko
10:44 07.03.2023.

Nikad Hrvat neće reći vazduh,makar se zvao i Francetić...

DU
Deleted user
10:58 07.03.2023.

Ne piše dali su izlazili iz SRB ili ulazili u SRB, ali znam da budu imali svečani Uskrs.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije