Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bizarna urota

Na Googleu tražili 'kako ubiti starca' pa djeda izmlatili ciglama

Google
Reuters
04.10.2011.
u 17:55

Obitelj u V. Britaniji osuđena je zbog udruživanja radi ubojstva djeda. Umirovljenik je ipak preživio premlaćivanje.

Svemogući Google česta je adresa kada treba riješiti neku nedoumicu ili pronaći podatak, no popularna internetska tražilica u bizarnom pokušaju ubojstva poslužila je kao sredstvo u osmišljavanju paklenog plana.

Tinejdžerica (16) u V. Britaniji osuđena je, naime, na 26 mjeseci maloljetničkog zatvora jer se s majkom (49) i bratom (19) te njegovom 17-godišnjom djevojkom udružila radi počinjenja ubojstva. Žrtva je trebao bio njihov djed, odnosno otac.

Kako bi se čim prije domogli 89-godišnjakova novca, u internetsku su tražilicu upisali pojmove poput "kako najlakše ubiti stariju osobu", a zanimalo ih je i "tisuću načina za umrijeti", "kako ubiti nekoga", "10 načina kako ubiti s lakoćom i bez dokaza" i slično.

Najprije su starca namjeravali otrovati, no zatim su se odlučili prestrašiti ga nasmrt, i to doslovno. Plan je bio usred noći bacati cigle kroz djedov prozor i tako ga isprepadati. Jedna od opcija bila je prerezati dovod goriva kako bi djedu eksplodirao automobil.

Na kraju su se ipak odlučili za napad. Lani 15. studenoga ispred kućice neimenovanog 89-godišnjaka u selu nedaleko od Winchestera u Hampshireu njegova je 49-godišnja posvojena kći legla na pod i odglumila padanje u nesvijest. Starac je izašao provjeriti što se događa i u tom trenutku njegovi su ga unuci napali ciglama koje su umotali u plastične vrećice.

Umirovljenik je pretrpio ozljede glave no ipak je preživio premlaćivanje, a njegova je kći zbog udruživanja radi ubojstva prošli mjesec osuđena na 17 godina zatvora. Njezin sin, starčev 19-godišnji unuk, osuđen je na vremenski neodređenu kaznu u ustanovi za mlađe punoljetnike. Njegova 17-godišnja djevojka također je osuđena zbog udruživanja i to na tri godine maloljetničkog zatvora, donosi Guardian.

Mlađa kći 49-godišnjakinje, još djevojčica od 14 godina, sljedeće tri godine provest će na rehabilitaciji jer je osuđena za namjerno ranjavanje djeda, no oslobođena je sumnji da je sudjelovala u obiteljskoj zavjeri.

Sve tri djevojke s grčevitim su plačem dočekale izricanje presude i riječi suca koji je naglasio da je srž presude u samoj činjenici da su promišljale o ubojstvu nevine osobe. Uzeo je u obzir njihovu nezrelost i strah od 49-godišnje žene. Izričući prošlog mjeseca presudu majci i sinu, sudac je pak kazao da je njihov čin gnjusan i nehuman te da nadilazi poimanje "normalnog" čovjeka.

Ni sin napadnutog muškaraca još uvijek ne može pronaći riječi kojima bi opisao šok i nevjericu koje je doživio doznavši što je učinila njegova sestra.

– Imali smo krasno djetinjstvo. Išli smo u privatne škole i mogu reći da smo bili privilegirani. Ne mogu vjerovati da je moja sestra namjeravala ubiti naše roditelje. Mislio sam da se takvo nešto događa samo u "Umorstvima u Midsomeru" – kazao je sin.

– Policija mi je rekla da postoji osnovana sumnja da su moja sestra i njezina obitelj namjeravali ubiti oca i majku. Tata je bio prvi na redu, a zatim mama. Sreća da nisu stigli tako daleko – zaključio je.

Komentara 6

MR
mraf
19:44 04.10.2011.

Treba odmah zabraniti taj Google!

OB
-obrisani-
22:22 04.10.2011.

Tako bi i igla i marsi mogli proći Unuci ih prate a oni se vole hvaliti zlatom i biznisima

JA
jaruzelskia
22:38 04.10.2011.

Izvor svega zla: Google = ukinuti/zabraniti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije