Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARE S KRIPTOVALUTAMA

Na društvenim mrežama našao oglas za ulaganje u dionice s naftom pa ostao bez 7500 eura

Kriptovalute
Davor Puklavec/PIXSELL
17.08.2023.
u 14:03

Još jednom pozivamo građane na oprez kako ne bi postali žrtvama investicijskih prijevara. Naglašavamo kako ulaganje u kriptovalute nije samo financijski rizično, već postoji opasnost da ćete postati žrtva hakera, poručili su iz policije.

Želja za brzom zaradom i neoprez koji takvu želju obično prati, opet se pokazao lošom kombinacijom. Barem za 52-godišnjaka koji je prvo ostao bez 7500 eura te onda shvatio da je prevaren. Pa se obratio riječkoj policiji koja je slučaj okvalificirala kao - prevaru. Sve je počelo u lipnju kada je 52-godišnjak na jednoj društvenoj mreži našao poveznicu za trgovinu dionicama. To mu se očito  učinilo kao prilika koja se ne propušta, pa je prvo popunio tražene podatke, nakon čega ga je kontaktirao njemu nepoznati muškarac koji ga je zvao s različitih međunarodnih telefonskih brojeva.

Taj muškarac je 52-godišnjaku  ponudio kupnju dionica vezano za trgovinu naftom. A potom mu je ponudio i trgovanje s kriptovalutama, a 52-godišnjak je na to pristao. Nakon pristanka je njemu nepoznatom muškarcu od kraja lipnja pa nadalje u više navrata uplatio sveukupno 7.500 eura. No osoba s kojom je do tada komunicirao, počele je  izbjegavati video pozive no tražila je dodatna ulaganja  ne nudeći dokaz da je novac uložen te kolika je zarada 52-godišnjaka.

U nekom trenutku, 52-godišnjak je shvatio da je nasamaren pa je o svemu obavijestio policiju.  Koja je prijavu zaprimila, slučaj okvalificirala kao prevaru te još jednom ponovila ranija upozorenje građanima. - Još jednom pozivamo građane na oprez kako ne bi postali žrtvama investicijskih prijevara. Naglašavamo kako ulaganje u kriptovalute nije samo financijski rizično, već postoji opasnost da ćete postati žrtva hakera. Stoga budite vrlo oprezni, dobro se informirajte i potražite financijski savjet od provjerenih stručnjaka prije nego što uložite novac u rizične investicije.

POVEZANI ČLANCI:

K tome upozoravamo građane da u komunikaciji s nepoznatim osobama tim osobama ne  dostavljaju osobne podatke ili brojeve bankovnih kartica, a posebno da se ne ustupaju zaporke aplikacija internetskog bankarstva, kao ni druge podatke vezane za autorizaciju bankovnih transakcija - poručili su iz policije. 

>> VIDEO Milanović o pritvaranju navijača u Grčkoj: Ti ljudi su zarobljeni kao da je rat, to nema veze s pravom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije