Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PERFORMANS

Na cesti prema groblju zapalili svijeće za ugašene sisačke tvrtke

sisak željezara
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
31.10.2016.
u 15:59

Među „popisanim“ tvrtkama su i Herbos, Metaling, Radnik, Brezovica, Mototehna kao i najveća od bivših - „Željezara Sisak“

Svijeća za sisačko gospodarstvo“ naziv je performansa kojeg je skupina Siščana pokrenula preko Facebooka i provela u djelo. U cesti koja vodi prema sisačkom groblju postavljeni su natpisi s imenima 20-ak sisačkih tvrtki koje su ugašene tijekom devedesetih i kasnije, te pozvali Siščane da zapale svijeće ispod pojedinih tvrtki. 

„U spomen na 13 000 ugaslih radnih mjesta, tko zna koliko ugašenih snova, tko zna koliko uništenih života i tisuće raseljenih koji se vjerojatno nikada neće vratiti... Ovih dana posvećenih sjećanju na one kojih više nema, sjećamo se u Sisku i ljudi i ideala koji su nestali s jednom vrijednom generacijom koja nam je ostavila sve ovo što nas okružuje. Pitajmo se usput i jesmo li bili dostojni baštinici.“ – stoji u pozivu na paljenje svijeća. 

Među „popisanim“ tvrtkama su i Herbos, Metaling, Radnik, Brezovica, Mototehna kao i najveća od bivših - „Željezara Sisak“.

>> Budućnost Siska: Manje zaposlenih i biorafinerija?

>> 'Panenićeve najave šokirale su cijeli Sisak, očekujem da Vlada zaštiti nacionalne interese'

Komentara 4

PR
Prekobrda
19:10 31.10.2016.

Zašto je u Hrvatskoj ekonomski loše? ZATO ŠTO OD 1991. VLADAJU PODOBNI A NE SPOSOBNI.

IB
Ivan Basar
23:01 31.10.2016.

Sisak plače, Slavonci plaču, odlaze u inozemstvo, hrvatska djeca plaču, oni osjećaju da su bez budućnosti, a svi smo tako pametni i bezgranični. Jedni mrze HDZ, oni drugi mrze SDP, a treči na izborima biraju partije sa tri slova i i sa izbornim rezultatom od 0,3 posto. Mi plačemo, mi optužujemo, mi se sijećamo da još nikada nismo bili tako siromašni i tako zadnji. Bez dubokog razmišljanja i bez politikanstva, mi optužujemo, sa lijeva na desno i sa desna na lijevo, ali, da li možda ne vidimo da smo slijepi, a slijepi smo. Mi biramo političare koji su nama uništili naš danas i našoj djeci njihovo sutra. Otvorimo oči, političari koji su danas uništili naš život i život naše djece sutra, mi smo ih birali. Nemojmo predbacivati, pogledajmo se u ogledalo. Ne radi se samo o Sisku, radi se o Hrvatskoj. Svi smo mi u istom govnu, a tog smo mi sami birali. Da li smo svjesni onih starih, onih lakomih, onih osuđivanih i na čelu partije. Mi ih biramo, ali, da li smo toga svjesni.

Avatar ivica48
ivica48
09:21 01.11.2016.

Što su radnici pola stolječa stvarali Domoljubi uništili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije