Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNIZG
Povratak na članak

Na čelu Sveučilišta u Zagrebu Borasa će zamijeniti Stjepan Lakušić

Mandat je osvojio s 42 glasa dok je 26 članova senata glasalo za Mirjanu Hruškar

Komentari 4

FI
FilipMarko
17:14 01.03.2022.

Nikakav stručnjak nije ni u roku diplomirao, a upitan je i prosjek ocjena te uvjeti da li je ispunjavao uvjete za izbor u zvanje znanstvenog novaka. Također u medijima se spominje da je jedna profesorica prijavila drugoga profesora za seksualno uznemiravanje studentica te da dotični dekan Lakušić nije poduzeo ništa, što se može smatrati zataškavanjem kaznenog djela. Također u medijima se spominje da je Građevinski Fakultet u Zagrebu predmet istraživanja DORH-a radi navodnog šikaniranja kolege. Uz sve to sam sam bio kao mladi doktorand na Građevinskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu mobingiran iako sam bio najbolji student dobitnik Dekanove nagrade za postignuti prosjek ocjena 5.00/5.00, diplomirao prvi u generaciji te jedini od cijele generacije koji je diplomirao u roku. Uz sve te reference usavršavao sam se u SAD-u na nacionalnom institutu-NIST.

VL
VI
vilica
14:59 16.03.2022.

Stvarno, može li se istražiti koji je bio prosjek ocjena na diplomskim sudijima novog rektora i budućih prorektora? I što ako se nađe da nisu imali uvjete da budu na tim pozicijama???

VL
Avatar Svračak
Svračak
20:58 01.03.2022.

Znam mnoge koji su bili izvrsni studenti pa si ne znaju namazati pekmez na kruh. Što znači prosjek 5.0 ako nemaš i druga znanja osim svoje uske struke?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.