Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krijumčarenje droge

Na Bajakovu "pala" 302 kilograma marihuane

marihuana,trava (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/4
28.06.2012.
u 11:20

Ovo je najveća zapljena marihuane u ovoj, ali i zadnjih nekoliko godina na području PU vukovarsko-srijemske. Marihuana je bila namijenjena zapadnoeuropskom tržištu.

VINKOVCI – Čak 302 kilograma marihuane pronađena su noćas na graničnom prijelazu Bajakovo u teretnjaku makedonskih oznaka kojim je upravljao 53-godišnji makedonski državljanin. Droga bi na crnom tržištu vrijedila oko 4,5 milijuna kuna.

– Našim djelatnicima prvo je bilo sumnjivo kada je na upit ima li što prijaviti vozač odgovorio kako nema ništa i da vozi prazan teretnjak. Bilo im je sumnjivo zašto bi prazan kamion išao iz Makedonije u Italiju pa su pozornije razgledali teretni prostor poluprikolice i u dnu zamijetili preinake koje su bile svježe obojene. Popeli su se na krov kamiona i razrezali ceradu te ugledali pakete za koje su odmah posumnjali da je u njima droga, a to je i potvrđeno preliminarnim vještačenjem – rekao je Dubravko Pekarić, pročelnik Carinarnice Vukovar, dodajući kako su se potom carinicima pridružili i djelatnici policije koji su pronašli i lažni spremnik za gorivo u kojemu je bilo skriveno 50 paketa marihuane.

– Temeljitim pregledom teretnog dijela pronađeno je 275 paketa, a u lažnom rezervoaru 50 paketa marihuane. Policajcima je zapeo za oko svježe obojen spremnik za gorivo, a pažljivijim pregledom utvrdili su da je zapravo riječ o dva spremnika vješto maskirana kao da je jedan veliki. U jednom je bilo gorivo, a u drugom marihuana – kaže Goran Lovrić, načelnik Odjela kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske.

Ovo je najveća zapljena marihuane u ovoj, ali i zadnjih nekoliko godina na području PU vukovarsko-srijemske. Marihuana je bila namijenjena zapadnoeuropskom tržištu.

Komentara 5

KR
kresimirn
13:02 28.06.2012.

i sto cemo duvat sad ?

BI
BE, INVENT, DO IT
12:42 28.06.2012.

umjesto da se to proda turistima, ili izvade ekstrakti za farmaceutiku....ovi budu to spalili

LU
luksa
13:45 28.06.2012.

Ma, to je za osobnu upotrebu...SDPovaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije