Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKRIVENO BLAGO

Na aukciju u Nizozemskoj ide 230 oldtimera: Otkriveni su slučajno, nakon požara na skladištu

Foto: Pixabay
17.04.2023.
u 11:47

Zbirka 'Palmen Barnfind' na prodaju će biti od 19. svibnja u Nizozemskoj

Ljubitelji automobila sljedeći će mjesec na aukciji imati priliku uloviti čak 230 oldtimera koji su otkriveni u skladištima i napuštenoj crkvi u Nizozemskoj. Flota klasičnih vozila za koju se smatra da vrijedi milijune eura pripadala je poduzetniku iz Dordrechta Adu Palmenu (82) koji je automobile počeo skupljati prije 40 godina, tvrde organizatori.

Palmen, navodno zbog narušena zdravlja, više nije u mogućnosti zadržati vozila, stoga ih je nedavno kupio Gallery Aaldering, trgovina motornim vozilima koju vode Nico i Nic Aaldering, no iznos koji su platili nije objavljen. Zbirka 'Palmen Barnfind' na prodaju će biti od 19. svibnja u Nizozemskoj u sklopu aukcije koju organiziraju Gallery Aaldering i Classic Car Auctions, prenosi CNN.

"Ova kolekcija barnfind doista je jedinstvena prilika za automobilske entuzijaste i kolekcionare diljem svijeta da prošire svoju kolekciju", rekli su Nico i Nick Aaldering u priopćenju za javnost. "Vrlo nam je drago što možemo ponuditi ove automobile na aukciji i veselimo se vidjeti koliki je interes za ovu prekrasnu kolekciju."

Carlo Te Lintelo, voditelj marketinga galerije Aaderling, rekao je u petak za CNN da je Palmenova riznica, koja uključuje bijeli Mercedes 300 S kabriolet, plavi Ferrari 365 i skromni Alfa Romeo Spider, bila strogo čuvana tajna sve dok prošle godine u najvećem skladištu nije izbio požar. Brzom reakcijom vatrogasaca, automobili su spašeni od buktinje.

Vjeruje se da Palmen duboko cijeni automobile, a ne određene marke. Mnogi modeli, uključujući Maseratije, Jaguare, Aston Martine, BMW-ove i Facel Vegas, u besprijekornom su stanju, rekao je Te Lintelo. "Ovi su automobili u izvrsnom stanju i iznimno su raznoliki. Ono što često vidite je da se ljudi fokusiraju na jednu marku kada skupljaju automobile poput Mercedes Benza, Jaguara ili BMW-a. Gospodin Palmen nije skupljao samo skupe ili ekskluzivne automobile, kupio je sve što je mogao", rekao je Te Lintelo.

"Ova kolekcija uključuje automobile koji su vrlo posebni. Kao što je Lancia B4 Spider America. Samo će se taj automobil prodavati za 600.000 do 700.000 eura. Vrlo su rijetki, tek nekoliko ih je napravljeno. Ako su u savršenom stanju, mogu se prodati za do milijun eura", otkrio je voditelj marketinga.

Prema Te Lintelu, ostaje mnogo neodgovorenih pitanja o kolekciji jer je Palmen previše bolestan da bi ispričao svoju priču. "Imamo stotine pitanja o tome zašto je počeo skupljati, toliko misterije oko automobila, jer on ne može odgovoriti. [To je] vrlo tužno" istaknuo je, dodajući kako su automobili bili Palmenov život i njegova strast.

VIDEO U garaži u Splitu izgorio Smart, oštećena još četiri vozila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije