Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ 70-AK ZEMALJA

Na 33. Međunarodnom molitvenom festivalu mladih u Međugorju očekuje se više od 50.000 hodočasnika

Međugorje je jedno od najpoznatijih rimokatoličkih hodočasničkih mjesta u svijetu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/4
01.08.2022.
u 08:58

Bit će i 12 svjedočanstava mladima, film zajednice Cenacolo o tome kako snimaju film i naravno još puno pjesme i molitve.

Ovogodišnji Festival mladih Mladifest, koji ovoga ponedjeljka započinje u Međugorju, mogao bi srušiti sve dosadašnje rekorde posjećenosti, jer se očekuje više od 50.000 mladih iz 70-ak zemalja svijeta, a po prvi put na Mladifestu sudjelovat će i lokalni mostarsko-duvanjski biskup. Naime, mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanjski, predvodit će euharistijsko slavlje u četvrtak na vanjskom oltaru međugorske župne crkve sv. Jakova apostola.

Ovogodišnji Međunarodni molitveni festival mladih održava se 33. put i trajat će do 6. kolovoza, pod geslom „Učite od mene i naći ćete mir”, a otvorit će ga na večernjoj euharistiji nadbiskup Barcelone kardinal Juan José Omella. Kardinal Omella svoj je dolazak u Međugorje najavio na službenim stranicama svoje nadbiskupije, viješću da će predsjedati euharistiji na početku Mladifesta zajedno sa stotinama svećenika koncelebranata i više od 50.000 mladih. Također, u najavi iz Barcelone objašnjavaju se i prvi dani ukazanja u Međugorju i komunistička represija osmadesetih godina te se opisuje i današnji izgled Podrbrda, gdje se svakodnevno moli krunica.

”Mladifest počinje u ponedjeljak, 1. kolovoza molitvom krunice u 18 sati, otvaranje je u 19 sati, predstavljanjem nacija. Nakon toga je sveta misa koju će predvoditi kardinal iz Barcelone i na kraju klanjanje. Što se tiče drugoga dana 2. kolovoza u 6 sati ujutro je molitva krunice na Podbrdu kod Gospinog kipa i završavamo na blagdan Preobraženja 6. kolovoza u 5 sati ujutro svetom misom na Križevcu. Osim kardinala iz Barcelone, ove godine misna slavlja će predslaviti fra Massimo Fusarelli, generalni ministar OFM, fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, mons. Petar Palić, mostarsko duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko –mrkanjski”, rekao nam je za Radio Mir Međugorje međugorski župnik fra Marinko Šakota, kojem nakon ovogodišnjeg Mladifesta prestaje župnička služba u Međugorju, gdje je bio gotovo deset godina.

Fra Marinkok Šakota najavio je da će kataheze držati fra Jozo Grbeš, fra Massimo Fusarelli, s. Dominika Anić, Ankica Baković i međugorski župni vikar fra Renato Galić, uz to bit će i 12 svjedočanstava mladima, film zajednice Cenacolo o tome kako snimaju film i naravno još puno pjesme i molitve.

Svojom posebnom porukom, preko YouTube kanala Media Mir Međugorje, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli pozvao je mlade u Međugorje.

”Svi ste dobrodošli ovdje u Međugorje, gdje postoji samo jedna svrha u ovom dubokom i lijepom susretu mladih ovdje u Međugorju. Samo jedan cilj, da Gospodin Isus upozna svakoga od vas i da svatko od vas upozna Gospodina Isusa. U ovom dubokom susretu Gospodin nam daje svoj mir u srcu, što znači svoju prisutnost. U ovom dubokom susretu Gospodin nam daje svoj duh, u nama, u svima nama s njegovim mirom i Njegovim duhom. Apostoli, obični, nepismeni ribari, gotovo svi su otišli iz Jeruzalema i u 20-30 godina proširili se po čitavom svijetu. Oni nisu željeli ništa. S Isusovim mirom u sebi, s Njegovom prisutnošću, sa snagom Duha Svetoga naviještali su po cijelom svijetu da je Bog, Bog Otac – Ljubav i da se Isus htio približiti svakome od nas i popratiti svakoga od nas. I da je Bog Otac u Isusu poslao svakome od nas snagu, inteligenciju, milost, mudrost Duha Svetoga. Dobrodošli u ovo mjesto susreta Isusa sa svakim od vas”, poručio je u svojoj poruci mladima nadbiskup Cavalli.

VIDEO: Vatromet nakon svečanosti otvorenja Pelješkog mosta

Komentara 4

M3
Miške 3
09:43 01.08.2022.

Molitveni turizam i ugostiteljstvo, profit a vjera?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije