Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ipak se vodi istraga

VIDEO Svećenik služio misu u kupaćim gaćicama: Objasnio zašto je to učinio

svećenik misa
Screenshot/YouTube
29.07.2022.
u 09:31

Zbog velike vrućine i nedostatka hlada Mattia Bernasconi, milanski svećenik, odlučio je služiti misu u moru na završetku ljetnog kampa u kojemu su boravili milanski volonteri iz udruge Libera koja upravlja zemljištem oduzetim mafiji.

Katolički svećenik potaknuo je polemiku u Italiji jer je u nedjelju u Crotoneu, u Kalabriji, na jugu, služio misu u kupaćim gaćicama, a kao oltar mu je poslužio madrac na napuhavanje. U priopćenju objavljenom na njegovoj mrežnoj stranici, nadbiskup Crotonea je kritizirao svećenikovu odluku rekavši da "euharistijsko slavlje ima svoj osobit govor koji čine pokreti i simboli koje treba poštovati i vrednovati". 

Zbog velike vrućine i nedostatka hlada Mattia Bernasconi, milanski svećenik, odlučio je služiti misu u moru na završetku ljetnog kampa u kojemu su boravili milanski volonteri iz udruge Libera koja upravlja zemljištem oduzetim mafiji.

Događaj su zabilježile kamere i prenijelo više medija. Na snimkama se može vidjeti svećenika golog poprsja ispred improviziranog 'oltara' okrenutog prema svojim vjernicima u kupaćima.

Don Mattia je u srijedu na stranici župe objavio pismo upućeno nadbiskupiji u kojemu ističe da mu "nipošto nije bila namjera obezvrijediti euharistiju ni iskoristiti ju za slanje drugih poruka". "Riječ je tek o misi kojom se trebao završiti radni tjedan s mladima koji su boravili u kampu", rekao je, uputivši ispriku.

Državno odvjetništvo u Crotoneu vodi istragu zbog "vrijeđanja vjerskih osjećaja", navode agencije.

Potporu svećeniku pružio je zastupnik Sjeverne lige (krajnja desnica) Manfredi Potenti koji ga je na Twitteru pohvalio zbog "odvažnosti da kršćanske vrijednosti donese na plažu".

Ključne riječi

Komentara 3

JP
josip.pivar11
09:53 29.07.2022.

Eto načina da se pojaviš u medijima pa makar i bedastoća bila. Da je napisao tri doktorske disertacije o tome mediji ne bi javljali, a ovako .... pomodarstvo.

ĆA
ĆanotaKrljo
10:27 29.07.2022.

A šta je trebo ... biti bez gaća , onda bi svi bili zadovoljni , ili ?

TA
Tajg
10:13 29.07.2022.

Bitno je da je dolje rashlađen, inače čitamo uvjek u vjestima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije