Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESTALI U istarskom akvatoriju

Na 27 metara dubine pronađena brodica nestalih ribara, njima nema ni traga

lučka kapetanija
Foto: Srećko Niketić/Pixsell
1/3
05.05.2023.
u 14:53

Brodica je pronađena na dnu mora nakon što je nestali brod uočen, u more su ušli ronioci specijalne policije

Pronađen je brod umaških ribara koji su prije četiri danas nestali u istarskom akvatoriju. Oni su to jutro krenuli oko 3 sata u izlov morskog psa - kadela, međutim od tada im se gubi svaki trag. Brod je pronađen, ali ne i ribari. 

Lučka kapetanica iz Pule, Dolores Brenko Škerjanc kazala je da su ronioci potopljeni ribarski brod pronašli na dnu, na 27,7 metara dubine.

- Brodica je pronađena na dnu mora nakon što je nestali brod uočen, u more su ušli ronioci specijalne policije. Na žalost, ribari nisu pronađeni. Sutra ćemo ponoviti uron na istoj lokaciji kako bi vidjeli jesu li ribari dole. Možda su negdje izašli, što se ja jako nadam. Sve naše sumnje, kada sam rekla u ranijem obraćanju medijima da smo uočili “nešto” na dnu mora, sada se i potvrdilo - kazala je kapetanica, pišu 24 sata.

Kapetanica je ranije rekla da je potraga bila usmjerena na dva područja pretraživanja te da su tijekom potrage uređajem ehosonderom uspjeli uočiti nešto na dnu mora, i to na području kraj Novigrada. U akciju potrage za dvama ribarima kojima se od utorka gubi svaki trag uključili su se i ronioci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije