Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA Dvanaestogodišnju Mihaelu Žmuk metalni gol ozlijedio opasno po život

Na 12-godišnjakinju pao gol, život joj mogu spasiti donirana jetra

14.06.2009.
u 22:24

Dvanaestogodišnja Mihaela Žmuk iz Lužana Biškupečkog nedaleko od Varaždina teško je ozlijeđena u subotu oko 19 sati na mjesnom igralištu nakon što je na nju pao metalni gol.

Kritično stanje
Djevojčica je u kritičnom stanju, te je iz varaždinske bolnice jučer ujutro prebačena u zagrebačku bolnicu Merkur, gdje su joj liječnici odstranili jetra i čeka se donor, jer je to jedini način da se djevojčici spasi život.

– Danas smo bili u bolnici u Zagrebu i liječnici su nam rekli da presađivanje jetara moraju obaviti u roku od dva dana. Kazali su nam da postoji i druga mogućnost, no o njoj nam zasad nisu htjeli govoriti. Ne znamo ni je li, i kakve ozljede još zadobila, jer liječnici kažu da su jetra najhitnija, a ostalo nisu za sada ni dirali, već će se za to pobrinuti poslije – rekao nam je jučer Mihaelin otac Josip Žmuk, jer je majka Draženka pod velikim stresom i pije tablete za smirenje. Spomenuo je da se Mimica igrala na igralištu i uhvatila za gol i zanjihala, te je pala na leđa, a gol se srušio na njezine grudi. Povraćala je cijelo vrijeme i bila pri svijesti te razgovarala s mamom, koja je odmah dojurila kad su je djeca koja su bila s njom na igralištu obavijestila o nesreći.

– Bila je pri svijesti sve do bolnice. Odmah je odvezena u operacijsku dvoranu gdje je bila od 21 sat do tri ujutro. U pola 6 ujutro su nas iz bolnice obavijestili da je voze u Zagreb - kazao je tata Josip.

Na igralištu je, osim Mimi, bilo i nekoliko djece, od kojih je najstarijoj Sari Kolarić tek osam godina.

– Loptali smo se i Mimica je skočila i uhvatila se za gol i on se srušio na nju. Nas nekoliko, od kojih troje još ne ide ni u školu, podigli smo taj teški gol i skinuli ga s nje. Jedan dječak je otišao obavijestiti što se dogodilo – kaže Sara. Susjed Drago Meštrić kaže da je i njegov šestogodišnji unuk David, nakon što je pomogao skinuti gol s Mimice, dotrčao brzo doma i rekao što se dogodilo.

Talent za nogomet
– Ta mala je bila strašno talentirana za nogomet. Uz to se stalno rolala i bavila se atletikom. Gol je bio podložen kamenom, no kamen je očito pomaknut i bilo ga je lako prevrnuti – kaže Meštrić, a drugi mještanin Mladen Kolarić ističe da je riječ o montažnim golovima i da ih djeca često premještaju na dijelove igrališta na kojima ima više trave.


Nitko ne zna tko brine za sigurnost golova na igralištu

Igralište na kojem je na dvanaestogodišnju Mihaelu pao gol travnata je površina o kojoj se brine brine komunalni odjel Općine Gornji Kneginec. No mještani kažu da se ne zna tko je zadužen za sigurnost tih golova, jer to baš i nije službeno nogometno igralište toga mjesta. U varaždinskoj policiji kažu da su o toj nesreći i sami bilio već dosta kasno obaviješteni, te da ih je o svemu obavijestila Hitna pomoć. Potvrdili su nam da se taj nesretni događaj zbio u subotu navečer oko 19.30 sati na travnatom igralištu Jarki u Lužanu Biškupečkom. No u varaždinskoj policiji nisu imali informacija o zdravstvenom stanju djevojčice. Mihaela Žmuk učenica je Osnovne škole u Gornjem Knegincu, u kojoj je uspješno završila 5. razred.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije