Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjenje troškova

MVPEI štedi 1,8 mil. kn besplatnim telefonima s predstavništvima

\'19.08.2010., Zagreb - Na Markovom trgu u Banskim dovrima odrzana je redovna sjednica Vlade, prva nakon godisnjeg odmora. Gordan Jandrokovic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunić/PIXSELL
06.01.2011.
u 22:00

U najnovijoj fazi informatizacije državne uprave, MVPEI je u svoju jedinstvenu informacijsko-komunikacijsku infrastrukturu uključio 44 od ukupno 81 predstavništva Hrvatske u svijetu.

Telefonski pozivi iz Ministarstva vanjskih poslova prema više od polovine konzularno-diplomatskih predstavništava u svijetu odnedavno su besplatni, što će ove godine Ministarstvu smanjiti troškove telefoniranja za 30 posto, odnosno za oko 1,8 milijuna kuna.

U najnovijoj fazi informatizacije državne uprave, MVPEI je u svoju jedinstvenu informacijsko-komunikacijsku infrastrukturu uključio 44 od ukupno 81 predstavništva Hrvatske u svijetu. Projekt ide dalje pa se očekuje da će do kraja godine telefonski pozivi iz središta u Zagrebu prema svim predstavništvima putem kućnih telefonskih linija biti besplatni, ali se planira i besplatno povezivanje s drugim tijelima državne uprave.

Komentara 17

JU
jura2010
23:06 06.01.2011.

Svaka cast Ustede 1,8 mil dobro zamisljeno------ odlijev u dzepove HDZ ZA DOM SPREMNI

IV
ivan79
01:56 07.01.2011.

a uz sve to čuo sam da ti naši diplomati na račun poreznih obveznika još i dobivaju dodatke na plaću za svoje besposlene žene, za tzv. prodavanje magle, odn. besposličarenje! a mi slušamo o uštedama i krizi!

Avatar dovidovic
dovidovic
22:58 06.01.2011.

Ova ušteda u svakom slučaju zavrjeđuje pohvalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije