Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel

MVEP i Stožer Hrvatima u inozemstvu: "Ne dolazite u Hrvatsku!"

Granica
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
07.04.2020.
u 13:57

Postoji i mogućnost da se neće moći vratiti u mjesto gdje žive i rade zbog mjera u tim državama

Nemojte se vraćati u Hrvatsku, ponovno apelira Ministarstvo vanjskih poslova na sve Hrvate koji privremeno ili stalno žive i rade izvan zemlje.

Ovaj poziv posebno je važan u razdoblju oko Uskrsa, kad su mnogi hrvatski državljani iz inozemstva blagdane provodili u domovini. Ako i dođu, moraju računati na 14-dnevnu izolaciju u Hrvatskoj, kao i na 14-dnevnu izolaciju u državi odakle su došli po povratku u nju. Također, postoji i mogućnost da se neće moći vratiti u mjesto gdje žive i rade zbog mjera u tim državama.

– Do daljnjega odgodite sva putovanja u Hrvatsku koja zaista nisu nužna – poziva MVEP u dogovoru sa Stožerom za civilnu zaštitu Republike Hrvatske.

Savjetuju  da hrvatski državljani ostanu u svojim mjestima boravka kako bi se što manje izlagali i time smanjili ugrozu zaraze koronavirusom za sebe, vlastitu obitelj, ali i okolinu.

– Posebno skrećemo pozornost da će svi koji ulaze na područje Hrvatske iz drugih zemalja biti upoznati s mjerom obveznog smještaja u karantenu na razdoblje od 14 dana ili će morati provesti obveznu mjeru samoizolacije u razdoblju od 14 dana. Istim postupkom bit će podvrgnuti i pri povratku u države iz kojih su doputovali – kažu iz MVEP-a.

Upozoravaju i na učestale promjene situacije u drugim državama, koje uključuju i pravila vezana uz prelazak graničnih prijelaza ili putovanja u zračnom prometu, što može otežati ili onemogućiti povratak hrvatskim državljanima u države u kojima žive i rade.

Komentara 16

DU
Deleted user
14:36 07.04.2020.

Plan je jednostavan, doći će ali samoizolaciju neće provoditi, inače ne bi dolazili bezveze sjediti sami u kući 14 dana. Da je obratno i da u Njemačkoj moraju biti u samoizolaciji, bili bi jer bi se bojali kazne. Tamo ni kad su na bolovanju ne idu iz kuće jer se boje kontrole bolovanja.

Avatar LogikaII
LogikaII
14:20 07.04.2020.

Pa prije umjesto poziva navedite da će morati biti u karanteni, samoizolaciji od 14 dana u svom domu, uz provjere, znači nema po trgovinama, šetnjama, rodbini, nema vani... navedite kazne od 8000 kn, zatim 30.000 kn i onda slijedi prisilna karantena.. ali 14 dana ne napuštanja kuće/doma, znači niti izlazak iz RH nakon vikenda... i to bi bilo to, problem riješen.

SA
SajamTastine
15:04 07.04.2020.

A onih €1,74 milijardi doznaka godišnje isto da ne dolaze?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije