Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
heroj francuske

Musliman iz Malija spasio 15 talaca u rashladnoj komori

Lassana Bathily
Foto: Screenshot
13.01.2015.
u 07:10

Hollande i Netanyahu iskazali divljenje junaku iz židovskog dućana u Parizu

Trgovački pomoćnik Lassana Bathily, musliman podrijetlom iz Malija, heroj je otmičarske krize u Parizu kada je islamistički terorist zatočio taoce u židovskom dućanu. Lassana Bathily (24) uspio je spasiti 15-ak kupaca. Nakon što je u trgovinu uletio naoružani islamist Amedy Coulibaly, skrio ih je u komoru za meso.

Isključio je hlađenje, ugasio svjetlo, rekao im da ostanu mirni, a potom zatvorio vrata. Otmičari nisu primijetili da ikoga ima u komori, a Bathily se izvukao iz trgovine liftom za dopremu robe kako bi policiji objasnio situaciju u objektu. Ipak, policija ga je odmah uhitila misleći da je riječ o jednom od otmičara. Uspio im je nakon sat i pol vremena razjasniti o čemu je riječ, a potom je pomogao policajcima u planiranju napada nacrtavši im raspored trgovine.

– Svi smo mi braća. Nije bitno je li tko židov, kršćanin ili musliman. Svi smo bili u istom brodu i morali smo si pomagati da iz talačke krize iziđemo živi – kazao je hrabri Lassana. Taoci su zatražili da se Lassani oda javno priznanje, a tijekom nedjeljnog marša svoju zahvalnost izrazili su mu predsjednik Francuske Hollande, ali i premijer Izraela Netanyahu.

>> Mladi musliman spasio šest židova od terorista sakrivši ih u hladnjaču

Komentara 3

DU
Deleted user
08:06 13.01.2015.

bravo mladicu

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:53 13.01.2015.

Uhitili su heroja jer ima crnu boju koze, sto je u Francuskoj oblik "satire" pa heroj to mora prihvatiti kao normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije