Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokušaj prijevare

Muškarci iz Zagreba i Splita glumili policajce. Naivnom umirovljeniku skoro ukrali 17.000 eura

Zagreb: Od sutra dostupne veće novčanice eura
Patrik Macek/PIXSELL
25.12.2023.
u 11:30

U razgovoru su mu rekli da provode istragu protiv jedne banke zbog krivotvorenja novca te da mora podignuti sav novac s računa koji ima u toj banci.

Protiv 58-godišnjeg ratara iz Zagreba i 44-godišnjeg kontrolora autodijelova iz Splita podignuta je optužnica zbog pokušaja prijevare i krađe nakon što su jednom umirovljeniku pokušali otuđiti ušteđevinu od 17.000 eura. Prema optužnici Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu, okrivljenici su krajem studenog zajedno nazvali umirovljenika te mu se lažno predstavili kao policija.

U razgovoru su mu rekli da provode istragu protiv jedne banke zbog krivotvorenja novca te da mora podignuti sav novac s računa koji ima u toj banci. Umirovljenik je nasjeo na njihovu prču te im rekao koliko novaca ima na računu te da ih može podići. Dan nakon su ga ponovno nazvali te mu rekli da nikome ne smije govoriti za njihove pozive kako akcija uhićenja zaposlenika banke ne bi propala, piše Slobodna Dalmacija. Umirovljenik je otišao u banku te podigao cjelokupan iznos, oko 17.000 eura.

Međutim, zaposlenica banke umirovljeniku je kazala da za podizanje takvog iznosa mora doći tek za dva dana. Lažni policajci su ga ponovno nazvali, a naivni umirovljenik im je objasnio situaciju. Oni su kazali kako će onda doći po novac za dva dana kako bi provjerili radi li se o krivotvorenim novčanicama. Isti dan umirovljenik je sve ispričao kćeri i zetu koji su mu rekli da odmah kontaktira policiju što je i učinio.

Policija je pronašla i uhitila dvojicu prevaranata. 58-godišnji okrivljenik iz Zagreba negirao je namjeru prevare već kazao da ga je suradnik iz Splita zamolio da preuzme novac od jednog čovjeka na Medvešćaku, dok je 44-godišnjak sve priznao.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Peruanski policajac odjeven kao Djed Božićnjak sudjelovao u policijskoj operaciji

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije