Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priveden zbog ubojstva

Zadavio majku nakon što je sestru odvezao u školu

Ubojstvo
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/9
07.12.2016.
u 18:37

Što je Marija M. natjeralo da ubije majku, za sada se ne zna. Susjedi kažu da se prošli tjedan vratio s puta te da je bio izrazito loše volje

Nepunih sat vremena prije nego što je bešćutno ubio svoju majku Anicu M. (49), Mario M. (30) ušao je u obližnju trgovinu kako bi kupio cigarete. Bio je smrknut, nije progovorio ni riječ. Prema prvim informacijama, taj 30-godišnjak majku je zadavio u srijedu oko podneva u njihovoj obiteljskoj kući u selu Donji Čemehovec smještenom uz samu slovensku granicu, desetak kilometara od Zaprešića.

– Nemam više nikoga! Pa kaj se to dogodilo?! – u nevjerici je govorio Drago M., stric osumnjičenog za ubojstvo, dok je zajedno s policajcima promatrao očevid koji je trajao cijelo popodne. Kako to obično biva, svi stanovnici Donjeg Čemehovca su za ubijenu, ali i za ubojicu, imali samo riječi hvale.

– Imali su jako prisan odnos, pogotovo otkako je Marijev otac prije nekoliko godina umro od infarkta. U kući su živjeli Mario, Anica i njezina kći koja još ide u osnovnu školu – pričaju susjedi.

Upravo tog jutra na dan ubojstva, malo poslije sedam sati, Anica i Mario M. zajedno su došli u trgovinu kako bi kupili neke potrepštine. Prije toga je Mario M. sestru odvezao u školu, gdje je bila i kada se ubojstvo dogodilo.

Upravo je Mario M. taj koji je, nakon što je počinio ubojstvo, pozvao Hitnu. Djelatnici Hitne, nakon što su došli na mjesto događaja i ondje zatekli stravičan prizor, pozvali su policiju, koja je zatim privela ubojicu koji je sve mirno promatrao.

Motiv ubojstva se za sada ne zna. Obitelj u kojoj se dogodila tragedija financijski je stabilna. Mario M. imao je dobro plaćen posao, nitko u obitelji nije imao problema s alkoholom ili bilo kakvom drugom vrstom ovisnosti. Osim toga, ubojica je bio i član lovačkog društva te je svirao saksofon u orkestru limene glazbe.

– Pokojna Anica bavila se poljoprivredom, a Mario je prodavao CT aparate bolnicama i baš je zbog posla često izbivao od kuće. Zadnjih nekoliko mjeseci češće je bio u Makedoniji nego doma – kazuju susjedi.

Ipak, kažu da je nakon posljednjeg povratka s poslovnog puta, potkraj prošlog tjedna, bio prilično loše volje. Navodno je u ponedjeljak zbog nekih tegoba tražio i liječničku pomoć, pa se možda i u tome krije motiv ubojstva.     

>> Mladić koji je ustrijelio djevojku pritvoren, Anica Ćurić (22) pokopana u Kaštel Gomilici

>> Dobila 10 godina za ubojstvo supruga: Bolje bi bilo da ste mi odmah izrekli smrtnu presudu

Komentara 16

DU
Deleted user
13:34 07.12.2016.

Kratko sažeto, nejasno:). Postoji Dubravica za koju bismo naveli da je blizu Klanjca ili blizu Zaprešića i Dubrava Zabočka koja jest blizu Zaboka.

CR
crocro
13:50 07.12.2016.

Ako im nije jasno gdje je Dubravica, u prijevodu Dubrava Zabočka, onda možemo istaknuti da je ona susjedno mjesto Špičkovini, koja je medijski puno poznatija. A što se tiče ovoga tragičnog događaja, možemo samo žaliti što se dogodio i izraziti sućut obitelji. Tu pomoći nema.

CI
cika123
20:58 07.12.2016.

Sličan slučaj sam imala u svojoj bližoj obitelji. Bratić od tate je bio pojam odgojenog dečka. Kulturan, veseo, sa lakoćom završio faks. Jako društven, uvijek spreman pomoć drugima. Svima nam je bio uzor. Poštivao je roditelje a posebno mamu o kojoj je sa velikom ljubavlju i poštovanju pričao. Nažalost nju je ubio a on se poslije toga objesio. Od toga je prošlo preko 10 godina i dan danas nikome od nas nije jasno ZAŠTO. Možda će ovo zvučat glupo ali svima bi nam bilo lakše da bar možemo naslutit koji je razlog bio takvom užasnom činu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije