Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBEĆAO IM PRODATI AUTE

Muškarac (31) prevario 21 osobu za 1,9 milijuna kuna

Zagreb: Jutro na sajamu automobila na Jakuševcu
Igor Soban/PIXSELL
28.12.2022.
u 21:24

Kako je izvijestio DORH, optužnicom se 31-godišnjaka tereti da je od siječnja 2020. do siječnja 2021. godine u Koprivnici kao direktor dviju tvrtki dogovorio s dvadeset i jednom osobom da će im prodati automobile ili u njihovo ime prodati ili popraviti njihova vozila, slagavši im da će automobili biti isporučeni u dogovorenom roku nakon uplate predujma ili kupoprodajne cijene

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je  nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 31-godišnjaka zbog počinjenih kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju, prijevare, krivotvorenja isprave, utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Kako je izvijestio DORH, optužnicom se 31-godišnjaka tereti da je od siječnja 2020. do siječnja 2021. godine u Koprivnici kao direktor dviju tvrtki dogovorio s dvadeset i jednom osobom da će im prodati automobile ili u njihovo ime prodati ili popraviti njihova vozila, slagavši im da će automobili biti isporučeni u dogovorenom roku nakon uplate predujma ili kupoprodajne cijene.

Kad su mu povjerovali i uplatili novac na račun društva ili mu predali svoja vozila radi prodaje ili popravka, sav je novac i automobile zadržao, čime je ih je oštetio za 1.900.000 kuna. Stavlja mu se i na teret da u 2019. i 2021. godini nije izdavao izlazne račune i obračunao porez na dodanu vrijednost, čime su tvrtke izbjegle platiti porez u iznosu većem od 680.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

05
0511zeljko
15:27 30.12.2022.

Takve prevarante treba izpendrečiti svaki put prije obroka u zatvoru, da drugim prevarantima poput ovog, da ovako nešto nepadne im na pamet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije