Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠA ISKUSTVA

Murterani glasali protiv tunogojilišta s Gotovininim kavezima

Ante Gotovina
Foto: Robert Anić/PIXSELL
10.02.2014.
u 15:47

"Na području naše općine ima drugih pogodnijih mjesta za postavljanje tunogojilišta"

Općinsko vijeće Općine Murter – Kornati na izvanrednoj sjednici u ponedjeljak dalo je negativno mišljenje na konačni prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana Šibensko-kninske županije, kojima se na području otoka Balabra i Sita predviđaju tunogojilišta na čak 20 hektara, pišu 24 sata. Kaveze za tune postavila bi tvrtka u suvlasništvu umirovljenog generala Ante Gotovine.

Vijeće je odluku donijelo jednoglasno.

– Izrazili smo negativno mišljenje, uz primjedbu da na području naše općine ima drugih pogodnijih mjesta za postavljanje tunogojilišta. Naime, stanovništvo i vlasnici otoka Sit, Balabra i drugih požalili su nam se na dosadašnja loša iskustva s takvim tunogojilištima. Njih o namjeri postavljanja tunogojilišta nitko nije obavijestio – rekao je Mate Skračić, nezavisni vijećnik Općinskog vijeća Murtera.

>> Ekskluzivno! Novinari Večernjaka prvi na Gotovininoj farmi tuna

Komentara 13

NE
Neutralac
17:59 10.02.2014.

Nisam ni ocekivao da ce bila koja inicijativa za biznis u Hravtskoj proci tek tako.... ajd sad cu se malo odmoriti, a vi mi posaljite cek. Ako ovako s Gotovinom onda sto ce tek kad dodje stranac s lovom.....stranac s lovom.....

GO
golub
17:33 10.02.2014.

Sram vas bilo, da vam nije bilo Gotovine ne bi imali niti otoka i ovo je najmanje što mu se možete odužiti, a zna se tko se tamo naselio i donose takve negativne planove.

Avatar gladnijura
gladnijura
16:01 10.02.2014.

Dobro čuvana pa se nema što za mrknuti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije