Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MPPI

Austrijska jahta izgorila kod Murtera

Pomorska nesreća
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
12.07.2017.
u 10:42

Vatrogasci su morali uložiti dodatne napore u akciju obuzdavanja požara i osiguravanja okoliša požarišta jer je u brodskim spremnicima preostalo oko 3800 litara pogonskoga goriva

U tijeku je očevid o uzrocima požara na motornoj jahti u šibenskom akvatoriju, koji je nakon višesatnog angažmana vatrogasaca ugašen rano jutros, priopćili su iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimili su sinoć dojavu očevica o požaru koji je buktio na motornoj jahti usidrenoj u uvali otočića Žminjak, sa sjeverne strane otoka Murtera, bez dojave o ozlijeđenima ili stradalima.

Pripadnici odgovornih službi su odmah po dolasku osigurali požarište od širenja vatre i onečišćenja i započeli s gašenjem požara, koji je bio vrlo jakog intenziteta te je gašenje trajalo do ranih jutarnjih sati.

Prema dostupnim informacijama iz LI Murter, požar je zahvatio motornu jahtu imena „La Vita 2“ dužine 19.35 metara, austrijske zastave, u vlasništvu H.L. (austrijski državljanin), dok je boravila na pontonskom vezu u navedenoj uvali bez posade i putnika. Vatrogasci su morali uložiti dodatne napore u akciju obuzdavanja požara i osiguravanja okoliša požarišta, obzirom da je u brodskim spremnicima preostalo oko 3800 litara pogonskoga goriva. Požar je noćas ugašen, a požarište je u potpunosti stavljeno pod nadzor rano jutros.

Prema informacijama nadležne murterinske Ispostave, opožarena austrijska jahta do jutros nije potonula.

Komentara 2

Avatar ivek
ivek
18:01 12.07.2017.

moguce da jahti ne odgovara hrvasko more

KA
kajbiti
07:22 13.07.2017.

izgorila?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije