Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj putovnica

MUP provjerava Glavaša jer je još na tjeralici kao bjegunac!

vladimir šišljagić
Davor Javorović/PIXSELL
Autori: mb, žrk/VLM
20.10.2011.
u 15:28

U konzulatu je mogao predati zahtjev “jer u inozemstvu neprekidno ima reguliran boravak duži od tri mjeseca”

Trideset dana nakon što je u Generalnom konzulatu RH u Mostaru predao zahtjev za izdavanje putovnice, Branimir Glavaš nije dobio dokumente jer je “zapelo” u MUP-u. Točnije, ondje se po zahtjevu Ministarstva vanjskih poslova provjerava postoji li zapreka da Glavaš dobije putnu ispravu koju je zatražio nakon što je u srpnju prijavio gubitak stare.

Začuđeni odvjetnik

A provjera je zatražena, odgovoreno nam je u MUP-u, jer se “Branimir Glavaš na zahtjev Županijskog suda u Zagrebu vodi u potražnim evidencijama”! To zapravo znači da, iako je od Glavaševa uhićenja u BiH prošlo više od godine, njegovo ime i dalje “visi” na tjeralici, raspisanoj nakon pravomoćnosti presude kojom je zbog ratnog zločina osuđen na osam godina zatvora. Nove tjeralice, provjerili smo, nema:

– Pa zna se gdje je Glavaš – bio je danas začuđen i Ante Madunić, jedan od njegovih odvjetnika, kada smo ga pitali zna li da je tjeralica i dalje na snazi. MUP je sam od sebe ne može povući. Za to trebaju dobiti nalog suca izvršenja. Radi li se o sucu iz Osijeka, što bi bilo logično jer Glavaš ondje ima prebivalište, ili iz Zagreba, gdje mu je suđeno i gdje je kao saborski zastupnik boravio, na zagrebačkom Županijskom sudu poslijepodne nisu nam mogli odgovoriti.

Šišljagić: Hoćemo istragu

– Pitanje je što se krije iza svega i tko mu priječi pravo na osobne dokumente?! Opet su u pitanju političke igre – rekao je u Osijeku na izvanrednoj konferenciji za novinare predsjednik HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić. Izdavanje putovnice trebalo je odraditi u roku od 30 dana, a ne po naputku HDZ-a, pa i premijerke. Vidite da je HDZ izgubio većinu pa su nas pokušali ucijeniti preko Hebranga – zaključio je Šišljagić i zatražio objavu transkripata razgovora između A. Hebranga i I. Drmića te istragu o uskrati dokumenta Glavašu.

Komentara 18

OB
-obrisani-
15:55 20.10.2011.

a kud to....zločinac Glavaš....putuje... . iz jednog krila Zenice....u drugo...

EI
eto i ja
16:01 20.10.2011.

Zar Glavas namjerava putovati? Zar nije u zatvoru? Kako je moguce da se uopce raspravalja o mogucnosti izdavanja mu putovnice? Ovo je za nepovjerovati! Za vrijeme zatvora moze u Veleposlanstvo. S T R A S N O.....

AN
Antiflašist
15:58 20.10.2011.

Neka neka rambo, da nije bilo njega i takvih, ti i tvoji bi sada kolo vodili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije