Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVI ŽELE POMOĆI

MUP upozorava: Suzdržite se od odlazaka u Petrinju. Evo kako možete pomoći

Zagreb: Prikupljanje pomoći u kafiću Booksa za stradale u Sisku i Petrinji
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
29.12.2020.
u 21:56

Cijenimo svaku pomoć građana diljem Hrvatske, ali suzdržite se od pojedinačnih dolazaka u Petrinju – gužve koje nastaju otežavaju rad žurnih službi!, objavio je MUP

Nakon što su brojni građani sami otišli u Petrinju odnijeti potpepštine pogođenima u potresu, MUP je apelirao da to ne rade.

– Apel žurnih službi - Cijenimo svaku pomoć građana diljem Hrvatske, ali suzdržite se od pojedinačnih dolazaka u Petrinju – gužve koje nastaju otežavaju rad žurnih službi! – objavili su.

Pročelnik HGSS-a Josip Granić za portal HRT rekao je kako cijeli dan dobivaju pozive ljudi koji nude pomoć, ali apelira da se s pomoći pričeka do sutra ujutro.

- Svaka pomoć je dobrodošla, ali sada pada noć i nama je teško pristupiti u centar grada. Dolazi jako puno ljudi, ali nama treba prostora da se možemo kretati i da možemo odraditi što trebamo. Bitno je da završimo ovu noć, da odradimo sve što treba, a što se tiče pomoći, pričekajmo do sutra kada ćemo ju moći po danu dopremiti do ljudi. Sad se još bavimo spašavanjem života - rekao je.

Dodao je i da je 17 ekipa krenulo u obilazak okolnih sela, kako bi vidjeli treba li kome pomoć, te pomoći ljudima koji nemaju gdje prenoćiti.

Dopročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Neven Putar rekao je da su HGSS-ovci dosad iz ruševina spasili šest osoba, te dodao da će se akcija potrage i spašavanja nastaviti i tijekom noći.

GALERIJA Potres napravio veliku štetu u Petrinji, Sisku i okolnim mjestima

Zagreb: Prikupljanje pomoći u kafiću Booksa za stradale u Sisku i Petrinji
1/64

Apel je poslao i Hrvatski crveni križ, a prenosimo ga u cijelosti:

Zbog brojnih upita, sve građane koji su voljni volontirati i tako pomoći stradalima, podsjećamo kako je važno da se zbog vlastite sigurnosti i organiziranog djelovanja kao i na terenu prijave u bazu volontera dostupnu na linku jer će pogođenom stanovništvu biti potrebna dugoročna pomoć.

Hrvatski Crveni križ poziva sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, donacije uplate na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva - SWIFT CODE: PBZGHR2X

GALERIJA Tužni prizori s područja pogođenog potresom: Srušene kuće, uništeni automobili...

Zagreb: Prikupljanje pomoći u kafiću Booksa za stradale u Sisku i Petrinji
1/41

Donacije materijalne humanitarne pomoći

Pravne osobe se mogu javiti Hrvatskom Crvenom križu na e-mail adresu: donacije@hck.hr .

Za sve građane koji žele donirati materijalna sredstva donosimo popis artikala koji su potrebni i podsjećamo da se donacije obavljaju u Gradskim društvima Crvenog križa.

Građani se mogu obratiti u najbliže društvo Crvenog križa.

Zagrepčani donacije prehrambenih i higijenskih potrepština te zaštitne opreme mogu donirati na adresi Socijalne samoposluge GDCK Zagreb, Siget 18a od 8 do 16 sati radnim danom.
 
Popis potrebne pomoći se nalazi niže:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije