Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostavljaju nam ceduljice

Muke po pošti: Trebamo li kampirati ispred zgrade i čekati poštara?

Foto: Josip Bohutinski
1/2
04.01.2022.
u 10:57

Svima nama očito ništa drugo ne preostaje, umjesto da frustrirani stojimo u redu u poštanskom uredu i gubimo dragocjeno vrijeme

Evo što vam se dogodi kad učinite sve da vam poštar ne ostavi ceduljicu o prispijeću pošiljke iako ste cijeli dan doma upravo zato što očekujete da ćete baš taj dan dobiti paket s lijekovima koji ste naručili.

Na web stranici za praćenje pošiljke pisalo je da će onda biti isporučena 3. siječnja. Poučen prijašnjim iskustvima s poštarom koji ostavlja ceduljice, a pri tome da ni ne pokuša uručiti pošiljku zvoneći na portafon, ovaj put sam  mislio da sam poduzeo, naivno kakav jesam, sve da ne nađem ceduljicu u pretincu. A te mjere su bile sljedeće: napisao sam i zalijepio na svom pretincu poruku poštaru: Doma sam, zvonite na portafon.

Foto: Josip Bohutinski

Nisam izlazio iz stana nigdje, nego samo ispred zgrade sa psom i to tako da uvijek imam pogled na ulaz zgrade kako mi ne bi promakao poštar ako slučajno baš u to vrijeme dođe. I ali nije tad došao. I tako je prolazio dan, a meni na portafon nitko nije pozvonio. Zvao sam službu za korisnike pošte kako bi provjerio i kod njih je li zbilja isporuka moje pošiljke predviđena za 3. siječanj. Potvrdili si mi to. Ali jučer nitko nije pozvonio na moj portafon.

Išao sam provjeriti oko 15 sati pretinac da se slučajno nije opet dogodilo da je poštar ostavio ceduljicu bez da je pokušao pošiljku uručiti iako sam doma. Zbog toga sam inače svojedobno pisao proteste u poštu i obećali su da se to više neće ponoviti. No ipak se ponovilo.

Jutros nakon šetnje sa psom za svaki slučaj idem provjeriti pretinac i što nađem u njemu - ceduljicu o prispijeću pošiljke s datumom 3.1. 2022. u 16:28 sati!? U 16.28 sati kad sam bio doma i to u kuhinji, na manje od dva metra od portafona koji u 16:28 sati nije zazvonio. 

I sad moram ići u poštanski ured, stajati u red da podignem pošiljku koju mi je poštar mogao još jučer uručiti. A već jutro sam mogao početi piti tablete koje sam naručio. Znam za mnoge iste slučajeve kad ljudi pronađu ceduljicu o prispijeću pošiljke u svom pretincu, a bili su doma baš u to vrijeme.

Svima nama očito ništa drugo ne preostaje, umjesto da frustrirani stojimo u redu u poštanskom uredu i gubimo dragocjeno vrijeme, da kampiramo ispred zgrade i čekamo ako treba i cijeli dan da poštar naiđe i na prepad ga spriječimo da nam ne ostavi tu tako mrsku ceduljicu. 

>> VIDEO Veliki rast: U 2021. prodano više Tesla nego što je proizvedeno

Komentara 17

Avatar Apsalar
Apsalar
11:04 04.01.2022.

I to čekanje u poštanskom uredu samo ako imaš Covid potvrdu. Ako nemaš prisiljen si falsificirati ili raditi test. ...a inače, da mi je 5 kn za svaki put kad su ubacili obavijest, a nisu pozvonili, čizme bih kupila!!

JO
JosefKa
11:47 04.01.2022.

Krajnji korisnik je dvostruko zakinut: placena usluga doatave nije obavljena (covjek mora sam organizirati vrijeme i resurse za dobavljanje paketa) i jos naplacuju lezarinu u posti.

BE
Bela
12:24 04.01.2022.

Ne da poštar nije zvonio, nego nije ni nosio pošiljku. Ja sam pitala u pošti zašto mi poštar nije pozvonio (bar jedanput) kad sam bila doma, pa su me još i napali i rekli "da kud bi on stigao daa svima nosi pošiljk" (?!). čini se da je to neka nova politikapošte da samo dsotavlja obavijesti o pošiljkama, a po njih si moramo ići sami. Pa još da čekamo u redu U pošti - a ne! Nego se smrzavamo ISPRED pošte (npr. ja jučer u Savskoj 17...)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije