Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLATKI PAKETI

Večernji list i Hrvatska pošta podijelili 800 slatkih paketa u nagradnom natječaju kakav još čitatelji nisu vidjeli

Pošta
Shutterstock
30.12.2021.
u 14:15

Nagrađeni čitatelji imali su priliku isprobati dostavu putem paketomata koja ih je oduševila

Svakim danom svjedočimo sve većem integriranju modernih tehnologija u društveni život, od novosti na našim pametnim telefonima do samovozećih automobila. Ono što nam je do nedavno bila znanstvena fantastika ili nešto što se moglo vidjeti samo u Japanu, danas uzimamo zdravo za gotovo i ne primjećujemo više jer se nalazi na skoro svakom koraku.

Tako je i u nedavnom, naizgled još jednom običnom, nagradnom natječaju na portalu Večernjeg lista osvanula jedna novost. Naime, čitatelji su u blagdansko vrijeme imali priliku osvojiti slatki paket uz jednu caku, svoj poklon paket su mogli podići na Paketomatu. Nakon točnog odgovora u kvizu, odabrali su jedan od 120 paketomata diljem države gdje im je nakon upisanih podataka za par dana stigao paket. Na njima je bilo samo da unesu pin u Paketomat u roku od 5 dana od dobivene poruke. Tako su mogli isprobati uslugu Hrvatske pošte kojom se svakim danom služi sve više ljudi, bilo da se radi o paketima naručenima s interneta ili slanju paketa između članova obitelji razdvojenih u udaljenim gradovima.

U današnjem užurbanom načinu života Paketomat nailazi na sve više poklonika, što osim broja poslanih paketa pokazuje i vrijeme kada su dobitnici preuzimali svoje poklone, od ranih jutarnjih do sitnih noćnih sati. Tako da nema veze volite li šetati psa prije posla kada svi ostali spavaju ili vam radno vrijeme dozvoljava da tek navečer imate malo vremena za sebe, na Paketomatu ćete uvijek moći preuzeti svoj paket.

Davor B. - osvojili smo slatki paket na nagradnom natječaju i dobili poruku na mobitel s kodom. Iskreno, nisam imao pojma kako se uopće podižu paketi s paketomata pa sam sa sinovima išao isprobati kako to sve izgleda. Njima je to bilo toliko zabavno da sam im prepustio upisivanje koda i uzimanje paketa. Sviđa mi se usluga jer je toliko jednostavna i da su moji klinci iz trećeg osnovne bez moje pomoći mogli sami preuzeti paket. Definitivno bolje nego čekati dostavu cijeli dan i zvati susjede kad nas nema doma da preuzmu paket.

Preuzimanje paketa s Paketomata je jednostavno čak i za djecu.
Foto: Shutterstock

Kako se koristi Paketomat?

Paketomat je inovativni uređaj kojim se svi mogu koristiti za primanje i slanje svojih paketa 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Danas je teško uskladiti termine svih svojih obveza i zato će svima ponekad odgovarati da dolazeći paket preusmjere na najbliži paketomat i pokupe ga kad god to bude odgovaralo.

Paketomat sadrži niz pretinaca različitih dimenzija. Paketi koji ne odgovaraju zadanim dimenzijama mogu se preusmjeriti u poštanski ured.

Gdje se nalaze Paketomati?

Paketomati su postavljeni širom Hrvatske. Pregledajte njihove lokacije i odaberite paketomat koji se nalazi blizu vašeg doma ili blizu vašeg radnog mjesta. Ako vam, primjerice, više odgovara da paket pokupite dok čekate da vaše dijete završi s treningom, potražite paketomat koji se nalazi u blizini njegova kluba.

Trenutačno se diljem Hrvatske nalazi preko 120 paketomata, a do kraja iduće godine biti će ih 300.
Foto: Hrvatska pošta

Preuzimanje paketa

Preuzimanje paketa lako se ugovara putem Paket 24 web aplikacije, u poštanskom uredu ili pozivom kontaktnom centru na broju: 072 202 202, a nudi se više mogućnosti odabira opcija dostave poput vremena uručenja i mjesta preuzimanja. Uslugu dostave uz Paket 24 moguće je naručiti i subotom uz brojne dodatne usluge poput plaćanja pouzećem, slanja uz povratnicu, osiguranja pošiljke ili zahtjeva da uslugu plati primatelj. Pošiljke Paket 24 mogu se pratiti na internetskoj stranici www.posta.hr u realno mogućem vremenu. Onaj kome šaljete paket dobiti će poruku sa SMS-om i PIN-om kojeg mora upisati u paketomat i to je to, pretinac će se automatski otvoriti i paket se može preuzeti.

Zašto Paket24?

Paket24 je jedina usluga koja ravnomjerno pokriva cijeli teritorij Republike Hrvatske i jamči uručenje pošiljaka idući dan u više od 200 mjesta. Pošiljke se preuzimaju na adresi korisnika i jamči se njihovo uručenje u dogovorenom roku.

- zato što pošiljke mase do 20 kg možete sami dostaviti u jedan od 1000 vama najbližih poštanskih ureda i tako dobiti 10 % popusta

- mogućnost dostave pošiljaka na paletama

 - Isporuka 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu putem paketomata

- Prednosti Paket24 usluge

- preuzimanje i dostava pošiljaka diljem Republike Hrvatske

- kvalitetna usluga prilagođena korisniku

- preuzimanje i uručenje pošiljaka subotom

- svakodnevno preuzimanje pošiljaka u dogovorenom roku (za poslovne korisnike)

- uručenje pošiljaka u dogovorenom roku

- besplatna standardizirana ambalaža ako pošiljku šaljete iz poštanskog ureda

- pogodnosti pri preuzimanju većeg broja pošiljaka

- i još mnoge druge, dopunske usluge

Tehnologija nam svakim danom mijenja život nabolje, živimo u uzbudljivim vremenima i svakim danom nam neka nova aplikacija ili usluga mrvicu više olakšava život. Nismo još došli do lebdećih skateboarda kao Marty McFly, ali nismo ni daleko.  Kako će izgledati nagradni natječaji za 5 godina ne znamo, ali znamo da većina dobitnika više neće čekati dostavljača već će svoje nagrade pokupiti kada i gdje njima odgovara.

Sadržaj nastao u suradnji s Hrvatskom poštom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije