Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opatijo bajna

Muči ih radno vrijeme ili ne znaju kako privući goste?

Opatija
11.07.2011.
u 14:13

Gradsko vijeće odlučit će o prijedlogu gradonačelnika da se na opatijskim terasama omogući puštanje glazbe do dva sata, do kada će moći raditi i objekti brze prehrane

Premda je određeni broj opatijskih ugostitelja za 13. srpnja najavio zatvaranje vrata svojim gostima, čime žele izraziti nezadovoljstvo što u ljetnim mjesecima ne mogu raditi duže od dva sata poslije ponoći, a svoje traženje pravdaju promjenom trenda izlazaka i noćnog života u Opatiji te poslovnim preživljavanjem, što bi u konačnici za posljedicu moglo moglo imati i otpuštanje velikog broja njihovih djelatnika, stav Grada Opatije je jasan. Gradonačelnik Ivo Dujmić na današnjoj je konferenciji za novinare naglasio da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata određeno u skladu sa zakonom, kao uostalom i u drugim gradovima. Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća naći će se prijedlog odluke opatijskog gradonačelnika da se ugostiteljskim objektima, uz već produljeno radno vrijeme do dva sata poslije ponoći, omogući i sviranje glazbe na terasama i nakon ponoći, do dva sata, uz nužno poštovanje zakonske odluke o reguliranju buke. Prema novoj odluci do dva sata moći će raditi i objekti brze prehrane. Gradonačelnik Dujmić drži da većina ugostitelja ne koristi ni sadašnju mogućnost rada do dva sata, a ima ih koji drukčijom registracijom svojih objekata pokušavaju mimo zakona duže raditi. Naveo je primjer Hemingwaya i Galije, koji su nedozvoljenom bukom prešli svaku mjeru. Neki su ugostitelji svoje objekte registrirali kao noćne barove i ondje stvaraju buku do jutarnjih sati, primijetio je Dujmić napominjući da oni imaju dozvolu za glazbu unutar objekata, ne i na terasi, a nedozvoljena buka u nadležnosti je sanitarne inspekcije.

Ključne riječi

Komentara 3

LI
liliZG
14:52 11.07.2011.

Klijentela koja dolazi u Opatiju ide u krevet u 20h, tako da ne znam što bi drugo mogli reći...

NN
Neće nikada,hahaha
06:11 14.07.2011.

Crtani, tuširanje, bočica, spavanje,....a zarada, ma ne treba to ugostiteljima i gradu. Narod ima love.

Avatar tovar
tovar
14:10 14.07.2011.

Poslije dva, svi na kurve,samo bez urlikanja i stenjanja.Molim tišinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije