Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREBRZA VOŽNJA Kobna noćna avantura s jakim autom

Mrtav u 16. godini jer je vozio bratov superjaki volvo

21.04.2009.
u 09:16

SPLIT – Šesnaestogodišnji Dino Đuzel poginuo je sinoć udarivši bratovim superjakim volvom C70 2.5T od 220 konjskih snaga u stup semafora na križanju Velebitske ulice i Zagorskog puta. Čini se da je Dino uzeo ključeve auta bez znanja starijeg brata (23) na kojega je registriran automobil proizveden prije 11 godina.

Kroz grad sto na sat
Snažno vozilo s pet cilindara i turbinom bilo je više nego prejako za neiskusnog Dina koji se u noćnu avanturu upustio bez položenog vozačkog ispita!

Očevidom je utvrđeno da je do križanja dojurio brzinom 30-50 kilometara većom od ograničenja od 60 kilometara na sat, dakle moguće je da je usred grada vozio brzinom i višom od stotinu kilometara na sat!

Fatalan je bio gubitak kontrole. Na mjestu nesreće nađeni su tragovi zanošenja u dužini od 53 metra.

Veliki kupe zarotirao se i bokom doslovno omotao oko semafora!

Sraz je morao biti žestok, a brzina udara velika. Za Dina spasa nije bilo. Policiju su iz Kliničkog bolničkog centra izvijestili da je podlegao teškim ozljedama ni puni sat nakon nesreće koja se dogodila u 1.33 sata.

Nije pomogla ni poslovična Volvova solidna gradnja, čvrsta konstrukcija i legendarni švedski čelik. Premda izrazito snažan, C70 s dvoipollitrenim motorom nije sportska jurilica, jer mu za to nedostaje izravnije upravljanje i čvršći, odnosno sportskije ugođen ovjes, već model namijenjen krstarenju velikim brzinama po sigurnim i ravnim autocestama.

Kolnik na mjestu nesreće nije u blistavom stanju.

Sklizak kolnik pun rupa
Sklizak je, pun rupa i udubina, a izrazito niskoprofilne gume na takvoj podlozi svakako nisu pridonijele osjećaju sigurnosti.

Očevid je potrajao do ranih jutarnjih sati, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije