Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar u Osijeku

Mrsić: Novim zakonom smanjit ćemo nelegalni i neprijavljeni rad

mrsić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
12.09.2014.
u 15:26

– Zakon o radu teži očuvanju radnih mjesta što je posebice važno u Slavoniji koja ima veliki broj nezaposlenih – poručio je Mrsić

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić danas se sastao u Osijeku s članova gospodarsko-socijalnih vijeća slavonskih županija. Njihov rad, Mrsić je ocijenio relativno dobrim, ali očekuje da sljedećih mjeseci zajedno s Vladom prate provedbu Zakona o radu te ukazuju na eventualne probleme.

– Zakon o radu teži očuvanju radnih mjesta, što je posebice važno u Slavoniji koja ima veliki broj nezaposlenih – poručio je Mrsić.

Istovremeno je naglasio kako se navedenim zakonom želi smanjiti nelegalni i neprijavljeni rad, a radnicima omogućiti sigurnost budući da nisu mijenjane odredbe o otpremninama i otkaznim rokovima, kao i zaštiti trudnica.

>> Mirando Mrsić: Već se vide pozitivni učinci na tržištu rada

Komentara 12

DU
Deleted user
15:47 12.09.2014.

Ma zaista?! Zar nakon gotovo dva desetljeća nesposobnosti i bivših Vlada HDZ-a i SDP-a ?? Jedino što vi svi radite, jedina konstanta su vaša kruženja na raznim položajima u politici. Ah da, konstanta smo i mi, idioti koji vas plaćamoo da bi mljeli uvijek isto, a radili uvijek ništa

NV
novo vriijeme
18:38 12.09.2014.

Zakon o radu toliko čuva radna mjesta da je odmah nakon donošenja samo HT otpustio 200 ljudi, HEP par stotina itd. Poslodavci trljaju ruke, nema više otpremnina, nema sudskih sporova zbog nezakonitog otkaza, samo.... svi otpušteni dolaze na zavod zaa zapošljavanje i terete proračun. A poslodavcima ostaje njihova zarada netaknuta.

TE
TechnoCroat
16:21 12.09.2014.

Svaki rad je korisniji nego nikakav rad. A nanekorisniji rad je tvoj i tebi slicnima na drzavnim jaslama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije