Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Pirovac

"Mršić nije optužen jer ima dobre veze u pravosuđu"

'07.07.2010., Zagreb -SDP, press konferencija, Zvonimir Mrsic i Zpran Milanovic . Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
07.07.2010.
u 22:37

Suprug i kći šefice ŽDO-a dobili posao u Gradu pa je pitanje je li se trebala izuzeti

Odluka Općinskoga državnog odvjetništva iz Koprivnice o odbijanju kaznene prijave protiv tamošnjega gradonačelnika, esdepeovca Zvonimira Mršića, osumnjičena da je gradsko odmaralište u Pirovcu prodao ispod cijene tvrtki Žarka Pavline, daljnjega rođaka bivšega predsjednika Stjepana Mesića, nije dobro primljena u policiji, koja je prijavu podnijela.

"Specijalan tretman"

Izvor blizak vrhu policije iskazao je sumnju da Mršić ima "specijalan tretman" zbog iznimno dobrih odnosa s čelnicima lokalnog pravosuđa.

Odluku o obustavi kaznenog progona protiv njega formalno je potpisala Dijana Sabolić-Harambaša, koprivnička državna odvjetnica, no u policiji, tvrdi naš izvor, smatraju kako je radila pod utjecajem svoje šefice Irme Bagarić, županijske državne odvjetnice.

U policiji podsjećaju da je njezin suprug Marinko Bagarić, istaknuti lokalni esdepeovac, lani izgubio posao u Podravki poslije HDZ-ove "čistke" u toj kompaniji, a ubrzo je postavljen za ravnatelja Regionalne energetske agencije Sjever sa sjedištem u Koprivnici, čiji su osnivači gradovi Koprivnica, Bjelovar, Virovitica i Varaždin.

Također upućuju na to da je njihova kći Ivana proljetos dobila posao u tvrtki Koprivnički poduzetnik u vlasništvu Grada Koprivnice, dakle pod Mršićevom kontrolom, a spominju i ugovor iz 2008. godine kojim je Irma Bagarić Gradu Koprivnici prodala zemljište za oko milijun kuna.

Tako isprepleteni odnosi dovoljan su znak, smatra naš izvor iz vrha policije, da je lokalno državno odvjetništvo primijenilo "blaži kriterij" u ocjenjivanju opravdanosti kaznene prijave protiv Mršića.

Mandat na izborima

Na to, prema njegovu mišljenju, upućuje i nelogičnost iz rješenja kojim je odbačena ta prijava. Odmaralište je 2001. godine Podravka prodala gradu pod uvjetom da ga grad obnovi i preda na korištenje Koprivničanima, a među njima i Podravkinim radnicima. Grad to nije učinio, nego je, 2007. godine, odmaralište prodao Pavlininoj tvrtki, čime je izigrao smisao ugovora s Podravkom kojim je došao u posjed odmarališta.

Naš izvor u tome vidi kontradikciju koja je bila dovoljna da Odvjetništvo donese drukčiju odluku nego što ju je donijelo.

S druge strane, pak, stoji činjenica da je postupak prodaje odmarališta bio iznimno transparentan te da je za odluku da novcem od odmarališta izgradi bazen u Koprivnici Mršić dobio mandat na lokalnim izborima.

Komentara 14

ST
stefj
22:54 07.07.2010.

\"Mršić nije optužen jer ima dobre veze u pravosuđu\" - pa neće valjda suci na ruku koja ih hrani...

OB
-obrisani-
11:17 08.07.2010.

Ovdje mora doći USKOK i rasturiti čitavu tu mrežu koja je povezana po svim linijama,a ne da se taj klaun Mršić drsko dijeli lekcije jer ga nisu uhvatili. Mršiću,sram te bilo !! Napravio je isto što i Ferenčak ! taa banda se uvijek skriva iza partije,a partije su inicijalno leglo mita i korupcije.To im i je osnovna namjena.

MO
momak23
14:11 08.07.2010.

Kakva je to pravda u sdpu,zar nisu oni ti koji govore da se pravda u hrvatskoj mora sprovesti i da nema mita i korupcije?! Sa ovim je dokazano da i sdp kao i hdz ima ljudi kojih se treba riješiti i koji trebaju odmarati u remetincu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije