Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drugi krug mirenja

Mrsić: Dodatak sporazuma ide na referendum među sindikate

sindikati,mrsić,ribić (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/5
27.08.2012.
u 15:12

Mrsić očekuje da će broj nezaposlenosti rasti do kraja godine i kulminirati u veljači ili ožujku

Mirenje sindikata i Vlade nastavlja se 15. rujna, izjavio je danas Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, nakon dvosatnog drugog kruga mirenja četiri sindikata i Vlade u Banskim dvorima.

- Postigli smo dogovor da dodatak sporazumu koji Vlada predlaže u procesu mirenja ide na referendum među sindikalno članstvo - dodao je Mrsić.

Referendum će se provesti 12. i 13. rujna. Idući sastanak održat će se 15. rujna, nakon što sindikati javnih službi provedu.

Cijena neprovedenih reformi

Broj nezaposlenih raste jer svakodnevno gubimo više radnih mjesta nego što ih stvaramo. U lipnju i srpnju zaposlili smo više osoba nego prošle godine u isto doba, međutim, to nije dovoljno da popravi sliku nezaposlenosti, kazao je također Mrsić.

– Novi rast nezaposlenosti cijena je koju plaćamo jer od početka krize nisu provedene strukturne reforme, komentirao je ponovno prekoračenje brojke od 300 tisuća nezaposlenih.

Kulminacija 2013.

Mrsić očekuje da će broj nezaposlenosti rasti do kraja godine i kulminirati u veljači ili ožujku, kada će, nada se on, uslijediti zaustavljanje tog trenda povećanom gospodarskom aktivnošću i otvaranjem novih radnih mjesta.

Izrazio je optimizam ishodom mirenja koje je u tijeku. Mirenju se pristupilo nakon što su četiri sindikata odbila prijedlog izmjena TKU po kojima bi učiteljima, nastavnicima, profesorima, medicinskim sestrama i tehničarima ukinuli regres i dvije božićnice, smanjili jubilarne nagrade, dnevnice i naknadu za prijevoz. 

>>Nezaposlenih više od 300.000, slijedi novi val dolazaka na burzu

Komentara 17

TH
than
15:39 27.08.2012.

" U lipnju i srpnju zaposlili smo više osoba nego prošle godine u isto doba..." Da, tzv. roblja za 1600 kuna (odnosno jos fikusa na drzavnim jaslama). Toga nije bilo prosle godine. Za ostale ima daleko manje posla nego prosle godine. I kaze raste nezaposlenost kao do veljace, a onda nesto ocekuje, nada se, bla, bla.. ?!? Ovi kao da se natjecu koji je nesposobniji ministar u Vladi, a konkurencija je ogromna mora se priznati.

AZ
antonio_zg
15:42 27.08.2012.

Mislim da su i on i Čačić rekli da smo ćemo u svibnju dosegnuti maksimum a da ce poslije toga ici sve bolje. To je rečeno u veljači ove godine. Nije se ništa promijenilo. Vjerojatno i neće kad nema nikakve ideje osim povećati sve moguće poreze.. Ako se i uzme u obzir argumentacija 'nasljedili smo probleme' sada se vec ulazi u fazu kada su njihove promjene mogle dovesti do nekih pozitivnih pomaka. S obzirom da takvih pomaka nema, ocito nisu nikakve promjene napravljene.

RA
raso1
15:34 27.08.2012.

Strasno nemam rijeci.. Ovo plan 21??????????ß

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije