Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crne najave

Mrsić: Broj nezaposlenih će rasti. Vlada će donijeti još teških odluka

\'13.01.2012., Zagreb, Radnicka cesta  - Konferencija za novinare ministra rada Miranda Mrsica u Hrvatskom zavodu za zaposljavanje. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/Pixsell
28.03.2012.
u 10:50

U realnom sektoru, od kojeg živimo, izgubili smo u posljednjih desetak godina oko 250.000 radnih mjesta, rekao je Mrsić

– Vlada će morati donijeti još teških odluka da bi se vidjelo svjetlo na kraju tunela – izjavio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u emisiji Hrvatskog radija U mreži prvog. Ponovio je da se učinci Vladinih mjera za oporavak gospodarstva očekuju sredinom 2013. godine te da će nakon brodogradnje biti još teških odluka.

Komentirajući ankete o padu rejtinga Vlade, Mrsić je kazao da su ankete – ankete, "a mi znamo što moramo raditi". Na upit jesmo li dosegnuli vrhunac nezaposlenosti, Mrsić je rekao:

– Još će rasti broj nezaposlenih jer se gube radna mjesta. Kad se zaustavi gospodarstvo, taj broj raste, ali i kad se pokrene, treba još šest mjeseci da se vidi učinak na porast broja radnih mjesta i pad nezaposlenosti.

– U onom trenutku kad počne zapošljavanje u realnom sektoru možemo reći da počinjemo izlaziti iz krize. Za sada to još ne vidimo – kazao je Mrsić, istaknuvši da smo u tom sektoru u posljednjih desetak godina izgubili oko 250.000 radnih mjesta.

U emisiji je sudjelovao i predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar koji je rekao da se u ovom trenutku moraju spašavati postojeća radna mjesta i domaća proizvodnja. Za primjer je naveo da zbog upravljačkih prava u Ini radnici na crpkama neće više nositi odijela koja se šiju u Hrvatskoj, nego u Mađarskoj. Mrsić je rekao da na žalost nismo konkurentni te da to treba mijenjati.

Ključne riječi

Komentara 207

Avatar dsonjic
dsonjic
16:49 28.03.2012.

PS: Najgore je što je nezaposlenost ovoliko velika BEZ da se provode reforme u upravi. Hajde, da barem imamo neke reforme, ali niti to.

OB
-obrisani-
17:51 28.03.2012.

. ..jadna usamljena tuko...:-)) .

DU
Deleted user
15:00 28.03.2012.

@rambić pa koga ti hraniš tupsone, nije petrokemija u gubitku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije