Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA GUP

Bivša ministrica Mrak Taritaš nije došla zbog neuredne dostave, suđenje odgođeno

Anka Mrak Taritaš
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/5
07.12.2017.
u 13:42

Dostava poziva za bivšu ministrici nije bila uredna, što znači da joj poziv nije uručen

Zbog nedolaska Anke Mrak Taritaš, bivše ministrice graditeljstva, koja je trebala sjesti na klupu za svjedoke, na zagrebačkom Županijskom sudu odgođeno je suđenje Željku Horvatu i drugima optuženima u aferi GUP.

Dostava poziva za bivšu ministrici nije bila uredna, što znači da joj poziv nije uručen. Ona je trebala svjedočiti jer je u vrijeme koje je inkriminirano optužnicom bila pročelnica Gradskog zavoda za prostorno planiranje.

Ispitana u istrazi iskazivala je kada i kako se mogao mijenjati GUP, pa je među ostalim navela: – U prostornom planiranju mogućnost ispravka greške postoji u tri slučaja, kod klasične greške u pisanju, kod neusklađenosti kartograma i kada tijekom javne rasprave stranka stavi primjedbu i kada tu primjedbu usvoji Gradska skupština Grada Zagreba.

Promjene koje se odnose na promjenu katnosti, prenamjenu zemljišta i slično mogu se napraviti jedino i isključivo kroz zakonom propisani postupak izmjena i dopuna prostornih planova, što u ovim konkretnim slučajevima nije napravljeno – kazala je u istrazi Mrak Taritaš.

Anka Mrak Taritaš
1/8

USKOK Horvata, Davora Jelavića, Jadranku Veselić Bruvo, Ivicu Fanjeka, Vidoja Buluma, Gretu Augustinović Pavičić te Petra Milasa i Andreje Gazdek tereti da su malverzacijama oko izmjena GUP-a oštetili Grad Zagreb za oko 68 milijuna kuna. Suđenje im je počelo u veljači ove godine, a svi oni niječu krivnju.

Horvat je s Milanom Bandićem optužen i u aferi Agram u kojoj optužnica još nije postala pravomoćna iako je podignuta prije dvije godine. Spis je trenutačno na Vrhovnom sudu koji već mjesecima odlučuje hoće li se postupak razdvojiti u odnosu na jednog optuženika koji je teško bolestan. U tom postupku optužen je i Vidoje Bulum. Dodatnih pravnih problema ima i Davor Jelavić, kojem na zagrebačkom Županijskom sudu traje suđenje i za aferu Nadstrešnice.

Komentara 8

ST
stipe123
15:14 07.12.2017.

Ljepotica!😉

Avatar anti_komunist
anti_komunist
15:58 07.12.2017.

kad ce drugarica na.optuzenicku klupu u vezi Gunje...

DS
ds
17:43 07.12.2017.

VL brani lik i djelo mis Gice,već su me brisali i opet će,neka brišu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije