Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZDRAVILI ODLUKU

Možemo neće s Milanovićem, na izbore i dalje idu samostalno: 'Sada smo sigurni da je s HDZ-om gotovo'

Zagreb: Sandra Benčić i Peđa Grbin sastali se s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/5
15.03.2024.
u 17:49

Benčić i Možemo! ranije su pozdravili odluku da se na izbore izlazi usred tjedna, u srijedu, smatrajući kako će to povećati izlaznost, a sada su i oni uvjereni kako je ovim potezom Milanovića s HDZ-om ''gotovo''

Ovo je sigurno iznenađenje. Nema puno ljudi koji su to očekivali u ovako viskoj fazi prije izbora. No s druge strane, mi to gledamo unutar cjelokupnog uspjeha dva bloka, od centra nalijevo. Sad smo posve sigurni da naš blok SDP-a i Možemo! dobiva izbore, komentirala je Sandra Benčić iz Možemo! novu bombu predsjednika Zorana Milanovića koji je najavio kako na parlamentarne izbore izlazi s SDP-ovom koalicijom kao nestranački kandidat. Naknadno je objavio i kako neće davati ostavku na mjestu predsjednika sve do ''nove dužnosti'', odnosno do preuzimanja premijerske funkcije. 

Benčić i Možemo! ranije su pozdravili odluku da se na izbore izlazi usred tjedna, u srijedu, smatrajući kako će to povećati izlaznost, a sada su i oni uvjereni kako je ovim potezom Milanovića s HDZ-om ''gotovo''. Ipak, kako smo doznali zasad, Možemo! i dalje ne planira koalirati s koalicijom 10 stranaka predvođenom SDP-om jer smatraju kako se i njima sada otvara novi prostor za birače i glasove. 

Osim toga, najavljena točkasta koalicija također je trenutno upitna iz perspektive Možemo!, doznali smo. Da je ovo nova prilika za Možemo smatra i politolog Berto Šalaj koji je za N1 komentirao kako bi se nakon ove odluke Milanovića mogli još više odmaknuti od retorike SDP-a te pokazati razliku u odnosu na njih. 

Da ovo sigurno ne znači da će Benčić odstupiti od kandidatkinje za premijerku, potvrdila je to i kada smo je pitali. 

>> FOTO Pogledajte fotografije trenutka kada je Milanović potpuno šokirao zemlju

Zagreb: Sandra Benčić i Peđa Grbin sastali se s guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem
1/15

- To ne znači to. Zasad se ništa ne mijenja. Donijeli smo odluku da idemo u dva bloka i tu odluku smatramo dobrom. To sad još i više pokazuje da smo s ta dva bloka sposobni pokriti scenu od od centra do ljevice i da ćemo imati maksimalnu mobilizaciju. S SDP-om i dalje nastavljamo razgovore o izlasku u četiri izborne jedinice, ali sam sigurna da je HDZ sad gotov u potpunosti. Zbogom HDZ-u - uzvratila je Sandra Benčić. 

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 21

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
18:11 15.03.2024.

Plenković odlazi u Bruxelles, Milanović će biti novi premijer ispred HDZ-SDP-SDSS-Možemo koalicije.

RE
redalert
18:33 15.03.2024.

A što nam je Laki nervozan! Ovo nije očekivao da jest nebi se kandidirao u - prvoj izbornoj jedinici! 😀 I to iz Laube !!

EU
eurofil55
18:15 15.03.2024.

Plenković je bio agilniji kao premijer, Milanović je malo lijen, ali Milanović poslije svog mandata nije otišao u zatvor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije