Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak

Možda se trebala raditi edukacija o razdjelnicima, ne znam čija je to obaveza bila

Ivan Vrdoljak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
17.03.2016.
u 09:31

Nemojte zaboraviti, toplinska energija nije poskupjela, a to je bio moj cilj, rekao je Vrdoljak

Bivši ministar gospodarstva i jedan od glavnih pretendenata za novog predsjednika HNS-a, Ivan Vrdoljak, u Studiju 4 HTV-a promijenio je ploču rekavši da nije pogriješio kada je donio odluku da se zakonom regulira ugradnja razdjelnika topline na radijatorima u zagradama koje se griju na toplanu. Ranije je, podsjećamo, bio rekao da se "zeznuo" s razdjelnicima.

– Uvijek sam govorio da samo u zadanim okolnostima napravili najbolje za građane . U mom mandatu smo uspjeli pojeftiniti plin, uspjeli smo pojeftiniti električnu energiju, kako je bilo nemoguće pojeftiniti toplinsku, a morali smo poštivati neke direktive, napravili smo neki dugotrajni proces da bi došli u konačnici kroz 5,6,7 godina do potpune liberalizacije tržišta. Ovo su prvi koraci i to su efekti tih koraka – naglasio je Vrdoljak.

Rekao je i da se "možda trebala raditi edukacija" po pitanju razdjelnika, ali i da ne zna je li to bila njegova obaveza ili nečija tuđa.

– Imam osjećaj da sam možda pustio u primjenu, a da se nije dovoljno educiralo vlasnike zgrada . To je jedini detalj koji je možda trebalo iskorigirati, ali to možemo sada učiniti ili sutra, ali opet mora doći do nekih promjena da bi došlo do liberalizacije tržišta , ali nemojte zaboraviti, toplinska energija nije poskupjela. Nije poskupjela u težim okolnostima, a to je bio moj cilj - ne poskupjeti. Imali smo izbor kalorimetar, koji je stajao10.000 kn ili razdjelnike, gdje sama riječ govori da razdjeljuje, ne može uštedjeti – rekao je Vrdoljak.

>>  Bandić 'preuzima odgovornost'. Koliko će Grad koštati razdjelnici?

Komentara 12

SK
skladište
09:55 17.03.2016.

Koja hrpa budalaština. Vi se trebate educirati g-dine Vrdoljak, ja vam mogu pomoći u tome jer imam razdjelnike, samo se javite! Vama treba puno šira edukacija jer ste duboko zabrazdili u općenitost. Naučili ste napamet nekih dvadesetak fraza i samo ih vrtite u izjavama ovisno o temi, pa onda sami sebi izgledate pametni. Na žalost niste jedini, ima vas puuuno takvih u politici. Priznajte da vam paše biti političar, sve ostalo nije vam bitno, sve ostalo rješavat će se samo po sebi, stihijski, kao i do sada! Užas!

BI
Binga01
10:16 17.03.2016.

Ovaj inače zna sve o svemu, jedino je problem što ne zna ništa o onome što je bilo u njegovom resoru i o čemu je odlučivao.

EU
eurobanana
09:53 17.03.2016.

Ovoliko gluposti koliko je nagovorio..ne kuzi ga cijela Albanija a kamo li ja.......Pitam se gdje je ovaj stricek Isao u Skolu....sve je kopirao Njemce Osim u pljackanju gradjana ,,tu se ugledao u Costra Negru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije