Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon stanke

Mostovi se neće graditi, interes za VES Brodarci

skupstina
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
19.09.2013.
u 11:22

Laburiste je zanimalo kakva je situacija u razvojnoj strategiji županije, odnosno broj novih radnih mjesta otvorenih kroz EU projekte

Bez rasprave tek sa suzdržanim glasovima oporbe vijećnici županijske skupštine Karlovačke županije prihvatili su izvješće o radu župana Ivana Vučića u prvom polugodištu, kao i izvještaj o izvršenju proračuna u periodu siječanj–lipanj 2013. koji je predstavila pročelnica za financije Marija Gemeri.

 Puno aktivnije bilo je kod vijećnićkih pitanja. Tako je Stjepan Mikulandrić htio saznati hoće li Županijska uprava za ceste izgraditi novi most preko Dobre u Tomašnici. Naglasio je da usprkos nedavne sanacije most ponovno treba skupi popravak jer se jedan potporni element nagnuo, te kako bi se u izgradnju tog objekta mogao preusmjeriti novac namijenjen mostu preko Kupe u G. Pokuplju.

 Smanjene dotacije

 –Bio bi najsretniji kada bih mogao vijećnicima reći kako će se graditi taj most, no ne mogu. ŽUC vodi brigu o 80 velikih i 60 manjih mostova, a novca je sve manje. Zato izgradnje novih mostova neće biti, jer za to nema novca, a dotacije od države su drastično smanjene – rekao je ravnatelj ŽUC-a Boris Kozjan.

 Dragutin Belavić raspitivao se o procesu legalizacije, kao i o projektu izgradnje Vodno energetske stepenice Brodarci na Kupi.

 –Riječ je o značajnom projektu koji ne samo štiti ogromne poljoprivredne i građevinske parcele od poplava, nego i proizvodi struju. Smatram da bi trebali intenzivno raditi na njegovom provođenju, pogotovo što imam informacije da oko njega postoji i interes privatnih ulagača – objasnio je Belavić.

 Marinko Maradin pročelnik za prostorno uređenje obećao je detaljno odgovoriti pismeno na pitanje, kao i dostaviti konkretne podatke o dokumentaciji koja je za VES Brodarci dosad ishođena. Potvrdio je kako u poslijednje vrijeme ima niz upita vezanih za projekt.

 Laburistu Marijana Grubešića zanimalo je kakva je situacije u razvojnoj strategiji Karlovačke županije koja objedinjava 370 projekata vrijednih preko četiri milijarde kuna.

 Kao sapunica

 Tražio je konkretne podatke koliko je projekata realizirano, koliko je novca na taj način povučeno i je li sve to pridonijelo otvaranju radnih mjesta. U svom detaljnom odgovoru direktor razvojne agencije Viktor Šegrt ipak je zaključio da jedinstvena evidencije o tome, čak ni na državnom nivou ne postoji. Na to je Grubešić odgovorio da sve liči na TV sapunicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije