Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG POSLA U TVRTKI

Mostovac Katalinić prepušta zastupničko mjesto stranačkom kolegi

Josip Katalinić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/3
19.10.2016.
u 10:10

Katalinić je dosad bio član saborskog Odbora za vanjsku politiku, Odbora za zaštitu okoliša i prirode i Odbora za informiranje, informatizaciju i medije

Iz Mosta nezavisnih lista danas su izvijestili kako će njihov saborski zastupnik Josip Katalinić svoje mjesto u Hrvatskom saboru prepustiti Marku Sladoljevu budući da se, zbog važnih poslova u tvrtki gdje je suvlasnik, ne bi mogao sasvim posvetiti javnom interesu.

Katalinić je dosad bio član saborskog Odbora za vanjsku politiku, Odbora za zaštitu okoliša i prirode i Odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

"Uz obaveze saborskog zastupnika i člana triju odbora, Katalinić je obavljao i one vezane za svoju tvrtku. Obujam zaduženja i odgovornosti prerastao je mogućnosti pojedinca, stoga je Katalinić savjesno odlučio prepustiti svoj mandat kolegi iz Mosta kako ne bi došlo do nenamjernih propusta radi preopterećenosti", stoji u priopćenju Mosta nezavisnih lista.

Katalinić je odluku o prepuštanju zastupničkom mjesta donio jer smatra važnim potpunu posvećenost javnom interesu na toj odgovornoj poziciji, koju više ne bi mogao ostvariti zbog obavljanja važnih poslova u tvrtki u kojoj je suvlasnik, no i dalje će sudjelovati u unutarstranačkim odborima Mosta i važnim aktivnostima.

"Radio sam dva posla odjednom, a vikendom se posvećivao obitelji. Shvatio sam da moram odabrati čemu ću se u potpunosti posvetiti, kako se ne bih dovodio u situaciju da se ne stignem spremiti za saborske rasprave niti preuzeti ozbiljniji projekt u tvrtki. Odlučio sam se za profesionalnu karijeru prije svega zbog obaveze prema svojim kolegama s kojima sam 20 godina gradio tvrtku, a moj odlazak bi nepovoljno utjecao na razvoj poslovanja", izjavio je Josip Katalinić.

Potvrdio je kako planira ostati 'Mostovac' i nastaviti pridonositi borbi za očuvanje državnih interesa. "Zbog toga sam zamolio da prije odlaska dam prisegu i sudjelujem na konstituirajućoj sjednici. Smatram da je to najbolje rješenje za nezavidan izbor pred kojim sam se našao i nadam se da će moji birači imati razumijevanja. Osoba koja će doći na moje mjesto bit će visoko motivirana i jednako će se zalagati za nacionalne interese", ustvrdio je Katalinić.

>> Petrov: Ovo je dramatično drugačije iskustvo nego prošli put

Komentara 4

DA
danijelrukavina4
10:31 19.10.2016.

Ne znam da li sam ovo ikad doživio u 25. godina. Pošten čovjek. Svaka čast.

Avatar kravata
kravata
10:32 19.10.2016.

Mostovi nezavisni kandidati a narod mora bit ovisan o njima. Bolje bi odgovaralo da se zovu neodgovorni. Evo ovaj gospodin katalinic ne zeli odgovarat ni izvrsavat zadatak koji je dobio.

MM
matko.matrljan
11:59 19.10.2016.

Pa koji si se klina c onda kandidirao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije