Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snage u pripravnosti

Duge cijevi u Mostaru, policija demantira terorističke prijetnje

Zvornik policija napad
Foto: Reuters/PIXSELL
12.05.2015.
u 15:36

Sigurnosne agencije u BiH zajedničkom analizom postigle dogovor o poduzimanju mjera i radnji na pojačanoj sigurnosti objekata

Sjedište Hercegovačko-neretvanskog županijskog ministarstva unutarnjih poslova, kao i zgradu Policijske uprave Mostar, u noći s ponedjeljka na utorak osiguravali su pripadnici specijalne policije s dugim cijevima koji su se zadržali do jutra nakon što je podignut stupanj pripravnosti zbog prijetnji koje policija nije izravno okarakterizirala kao terorističke.

Policijske ophodnje primijećene su na nekoliko lokacija. Zbog toga je u gradu na Neretvi porasla napetost među građanima. "U proteklom razdoblju u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i u drugim dijelovima BiH povećan je broj razbojništava i drugih oblika teških kaznenih djela, uključujući napad na Policijsku postaju u Zvorniku i posljednja događanja u Makedoniji", naveli su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Znakovito je, međutim, kako su iz policije ipak kao motive podizanja pripravnosti naveli terorističke napade koji su se dogodili u posljednjih petnaest dana na istoku Bosne kada je ubijen jedan policajac i dvojica ranjena, a napadač vehabija ubijen u razmjeni vatre, dok je u Kumanovu skupina Albanaca s Kosova izvela teroristički napad.

Iz policije u Mostaru demantirali su da su jučer dobili bilo kakve terorističke prijetnje zbog čega su podigli stupanj pripravnosti. "To je apsolutna dezinformacija. Nemam nikakvih saznanja za prijetnju sigurnosti. Ne znam na osnovu čega se takvo nešto objavljuje", rekao je glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić. Policija je po njegovim riječima zajedničkom analizom stanja sigurnosti dogovorila pojačano osiguranje objekata sigurnosnih agencija i drugih objekata koji imaju pravo na tjelesnu zaštitu na području Federacije BiH.

Ubrzo nakon terorističkog napada u Zvorniku državni ministar sigurnosti Dragan Mektić nije isključio mogućnost novih terorističkih napada na području BiH s obzirom na to da su takve informacije imali pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije.

>> Terorizam u BiH i hrvatski problem – ekstremistima najprivlačnija sela uz granicu

>> Mogući novi napadi? Mladić upao u policijsku postaju, vikao 'Allahu Akbar' i upucao policajce

Ključne riječi

Komentara 8

BE
Belgrade
16:29 12.05.2015.

Fotografija vam je odlična - mir u Mostaru između Hercegovaca i Muslimana održava policajac sa srpskim "kalašnjikovom". Zastava M-92

MN
matija njavro
16:49 12.05.2015.

Političarima iz BiH paše da imaju neke prijetnje i to stalno tako jer ne rade ništa da ih spriječe a niti rade za boljitak tog napaćenog naroda! Igara igara i opet igara

J3
j38k32
18:12 12.05.2015.

sad cemo opet morati uvoziti izbjeglice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije