Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Ina-mol

Most: Vlada se umjesto interesima Hrvatske bavi političkom trgovinom u Saboru

MOST
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
24.12.2018.
u 14:55

Politika nečinjenja nas je učinila ovisnima i propušteno je vrijeme, a isti je slučaj i s ključnim reformama, upozorava Most

Premijer Andrej Plenković i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić dužni su hrvatskoj javnosti odgovoriti na pitanje zašto nisu ispunili obećanje dano na Badnjak 2016. da će otkupiti MOL-ov udjel u Ini, priopćio je u ponedjeljak Most.

Plenković i Ćorić do danas taj postupak nisu pomaknuli s mrtve točke unatoč činjenici da su za pokretanje postupka otkupa još u ožujku 2017. od Mosta dobili kompletnu podlogu natječaja za poslovno i financijsko savjetovanje u transakciji otkupa vlasničkog udjela MOL-a u Ini, ističe Most.

Rafinerija nafte u Sisku je u funkciji za domaće potrebe i proizvodnja se može povećati u idućih nekoliko godina revitalizacijom domaće proizvodnje iz panonskog dijela Hrvatske. Sama rafinerija u Sisku ima izuzetan potencijal i tržišnu budućnost za opstanak, smatra Most.

Rafinerije Ine imaju kapacitet znatno veći od potreba domaćeg tržišta i moraju se više okrenuti izvoznim tržištima. To očito nije interes MOL-a, koji zatvaranjem rafinerije u Sisku želi preusmjeriti sirovu naftu u svoje rafinerije, a u drugom koraku pod izlikom da je transport sirove nafte u Rijeci neisplativ zatvoriti i Riječku rafineriju nafte.

Politika nečinjenja nas je učinila ovisnima i propušteno je vrijeme, a isti je slučaj i s ključnim reformama, upozorava Most.

Vlada nema kapacitet da se ozbiljno pozabavi sa suverenim interesima Hrvatske jer se mora baviti političkim trgovinama u Saboru i Gradu Zagrebu, a pri tom od Hrvatske stvara koloniju po pitanju energetike i ovisnosti o uvoznim energentima, kaže se u priopćenju.

>> Pogledajte žestoki okršaj Kreše Beljaka i Andreja Plenkovića u Saboru

Komentara 14

DR
droza
17:07 24.12.2018.

Pa dokle više.. Našli se mostovci govoriti o INI i MOL- u.. Zaista sam bio uvjeren da taj Božo ima više obraza.. Upravo radi njihove "genijalnosti" plaćamo danak u vidu 300-tinjak milijuna CHF-a radi izgubljene arbitraže, na kojoj su toliko inzistirali i prokazivali Karamarka kao izdajnika jer je tvrdio da se treba povući iz tog postupka. Najveće razočarenje na RH političkoj sceni jest Most.. Jad i čemer..

DU
Deleted user
15:15 24.12.2018.

bože dragi ovih mostovaca, al sve kreten do kretena, i vođa božo psihopata

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
20:30 24.12.2018.

Ta Podolnjak, Vecetic , grmoja - Petrov sekta kad bi imali obraza ne bi se pojavljivali u medijima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije