Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON IZBORA U BiH

Most traži od Vlade RH: Proglasite Komšića personom 'non grata' u Hrvatskoj

Most traži da Komšić postane nepoželjan u Hrvatskoj
Foto: Most
1/4
03.10.2022.
u 11:27

"Mnogi su to zazivali i najavljivali, ali vrijeme je da se to konačno i pokrene", objavili su na Facebooku i Twitteru iz Mosta.

Nakon vijesti iz Bosne iz Hercegovine da bi Željko Komšić mogao po četvrti put predstavljati Hrvate u Predsjedništvu BiH, reagirali su iz stranke Most. Naime, iz Mosta su javno na svojim društvenim mrežama objavili poziv Vladi Republike Hrvatske i ministarstvu vanjskih poslova RH da se Komšića proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj. 

Most planira taj zahtjev službeno pokrenuti u Hrvatskom saboru:

"Klub zastupnika Most Hrvatska upućuje zaključak u saborsku proceduru kojim se obvezuje Vlada RH  i ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske da Komšića proglasi personom non grata u Republici Hrvatskoj. Mnogi su to zazivali i najavljivali, ali vrijeme je da se to konačno i pokrene", objavili su na Facebooku i Twitteru iz Mosta. 

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine objavilo je jutros nove podatke prema kojima Željko Komšić ima 183.529 glasova (53,61%), a Borjana Krišto ima 158.781 (46,39%). Obrađeno je 2812 biračkih mjesta, odnosno 84,75%. Denis Bećirović ima 57% glasova, Bakir Izetbegović 37,84%, a Mirsad Hadžikadić 5,16%. Željka Cvijanović je sa 52,87% glasova ispred Mirka Šarovića koji ima 35,70%.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović izjavio je da je nametanje Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH glasovima Bošnjaka štetno za državu BiH i pozdravio je intervenciju visokog predstavnika, ali je dodao da njome nije provedena presuda o legitimnom predstavljanju.

VIDEO 'Krišto je izgubila neravnopravnu utrku, Komšić je glavni uzrok problema'


 

Komentara 45

ZO
zoran50
11:49 03.10.2022.

To je trebalo uraditi jos puno ranije ,kad je htio tuziti HR zbog gradnje Peljeskog mosta.

KI
kiselovrhnje
12:06 03.10.2022.

Nema poante, taj ionako ne dolazi gdje ima Hrvata

KO
koraknaprijed
11:40 03.10.2022.

Vjerovali ili ne ovaj put dajem PODRŠKU MOST-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije