Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF WAGNERA

Moskva potvrdila: Gotova DNK analiza, Jevgenij Prigožin je poginuo u nesreći zrakoplova

Aftermath of crash site of plane linked to Wagner's Prigozhin who was on passenger list
Foto: ANTON VAGANOV/REUTERS
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.08.2023.
u 13:15

Istražni odbor rekao je da su identiteti svih 10 žrtava utvrđeni i da odgovaraju onima na popisu putnika leta

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin jedan je od 10 osoba koje su poginule u nesreći zrakoplova koja se dogodila ove srijede u ruskoj regiji Tver, potvrđeno je nakon obavljene DNK analize, prenosi BBC

Istražni odbor u Rusiji potvrdio je da su identiteti svih 10 žrtava utvrđeni i da odgovaraju onima na popisu putnika leta. Podsjetimo, među 10 osoba koje su poginule nalazilo se sedam putnika te tri člana posade. U nesreći je poginuo i Dmitrij Utkin, drugi čovjek Wagnera i operativni vođa plaćenika. 

Istražitelji zasad nisu ništa precizirali, ne pojasnivši ni premisu o nesreći niti o bombi, raketi zemlja-zrak ili pogreški pilota.

Privatni zrakoplov ove se srijede srušio u regiji Tver sjeverozapadno od Moskve. Ukrajina se vrlo brzo oglasila navodeći kako oni nisu odgovorni za rušenje aviona, a Kremlj se naknadno oglasio o špekulacijama o namjernom rušenju zrakoplova i demantirao takve tvrdnje. 

POVEZANI ČLANCI:

Osim toga, naknadno se oglasio i sam predsjednik Vladimir Putin koji je izrazio sućut obiteljima poginulih, a govoreći o Prigožinu, između ostalog, naveo je kako je ''činio ozbiljne pogreške, no imao je svoj cilj''. 

Komentara 24

TS
tsomething
13:12 27.08.2023.

ako je Moskva potvrdila onda je to 50% istina

PO
Poskok
13:21 27.08.2023.

Ja Rusima ništa nevirujem!

CH
chemica
14:11 27.08.2023.

Sigurna je jedino smrt one nesretne stjuardese koja se još nije javila roditeljima, niti bude ikada više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije