Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAŠTO JE DOŠLO DO NESREĆE

Iskusni mornar iz Budimpešte otkrio kakav kaos vlada na Dunavu

Nesreća u Budimpešti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
30.05.2019.
u 16:54

András Kurbély, koji ima 27-godišnje iskustvo, kaže da je tvrtka u kojoj radi krenula s večernjim krstarenjem, ali da su taj biznis uskoro preuzele druge velike tvrtke, što je dovelo do toga da Dunavom u gradu po noći plovi puno velikih brodova

Bilo je to samo pitanje vremena - kaže jedan mornar za sinoćnju nesreću brodice u Budimpešti u kojoj je poginulo osmero ljudi, a za preostalih 20 još uvijek se traga.

András Kurbély, koji ima 27-godišnje iskustvo, kaže da je tvrtka u kojoj radi krenula s večernjim krstarenjem, ali da su taj biznis uskoro preuzele druge velike tvrtke, što je dovelo do toga da Dunavom u gradu po noći plovi puno velikih brodova, piše Index.hu. Kurbély kaže da su često razgovarali sa stručnjacima u profesiji da je to vrlo opasna praksa koja će funkcionirati dok se ne dogodi tragedija, što se sad i dogodilo kad se brodica sudarila s većim brodom.

Kurbély kaže kako je ovakva situacija opasna za manje brodove, a takva je bila brodica koja je sinoć potonula za samo desetak sekundi. Olupina je pronađena tri metra od mosta Margit, u dubinama Dunava.

Brodarska uprava je, kako bi smanjila rizik, nedavno poduzela korake, poput zabrane okretanja u gradu velikim brodovima tijekom večernjih šetnji. Veliki brodovi su također pokušavali riješiti probleme postavljanjem kapetana na stražnjem dijelu broda koji promatra kretanje iza plovila.

Nesreća u Budimpešti
1/11

Potonuli brod Sirena dug je 27 metara, a izgrađen je 1949. godine. Do potonuća je došlo nakon sudara s većim brodom švicarske kompanije Viking Cruises.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar scubacro
scubacro
18:19 30.05.2019.

..da nije horvatincic bio opet u akciji...

OB
ObrenM
19:44 30.05.2019.

Koliko su sposobni kapetani kruzera?

Avatar Ironman0105
Ironman0105
18:25 30.05.2019.

Mornari, kao sto rijec kaze, plove morima, ne rijekama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije