Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar obrazovanja

Mornar: Nema govora o odustajanju od građanskog odgoja

Vedran Mornar
Patrik Macek/PIXSELL
24.06.2014.
u 13:13

Ministar obrazovanja najavio je da će se promijeniti kurikulum u školama a njegova je velika želja da informatika bude uvedena kao obavezan predmet.

Novi ministar obrazovanja Vedran Mornar rekao je da vlada ne odustaje od uvođenja građanskog  odgoja

- Naravno da nema govora o bilo kakvom odustajanju od građanskog odgoja i zdravstvenog obrazovanja. Istina je da ja sa svojim suradnicima u ministarstvu tražim način kako da to uvedemo a da pritom dodatno ne preopteretimo ionako preopterećenu djecu u školi - rekao je Mornar, a na potpitanje hoće li građanski odgoj biti zaseban predmet ili će se uklopiti u već postojeće predmete Mornar je rekao da će o tome odlučiti stručnjaci i još jednom ponovio da će građanskog odgoja sigurno biti u školskom sustavu. 

Međutim budući da se stalno pozivao na neku struku možemo slobodno zaključiti da od uvođenja građanskog odgoja u obrazovni sustav neće biti ništa barem ne u idućoj školskoj godini.

Mornar je rekao da još nije dogovorio sastanak sa kardinalom Josipom Bozanićem ali da će to sigurno učiniti i još jednom ponovio da je spreman na kompromisna rješenja. 

 - Ja sam uvijek spreman za kompromis. Isključivost nikada nikome ništa dobro nije donijela - rekao je. 

Ministar obrazovanja najavio je da će se promijeniti kurikulum u školama a njegova je velika želja da informatika bude uvedena kao obavezan predmet. Međutim, kako je rekao Mornar, za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta potrebno je ispuniti neke preduvjete a najvažnije je kupiti dovoljno računala da svi učenici imaju računalo na satu informatike.  

>> Vedran Mornar najavio reformu kurikuluma, smatra ga osnovnim problemom obrazovanja

Komentara 7

OL
olrajt
13:21 24.06.2014.

....dečko dobio packe od partije pa odustaje odmah od ranije rečenog!!!

Avatar MarkoMataić
MarkoMataić
13:27 24.06.2014.

kupiti dovoljno računala ... ima ih po podrumima škola koliko želiš... bacanje novaca kad ionako nema kadra ni programa

Avatar AligatorXO
AligatorXO
13:39 24.06.2014.

što je s e-udžbenicima? Polomiše nam djeca kičme pod teretom knjiga, a nakladnici od para koje zgrću na njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije