Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stan za službene potrebe

MORH o Banožićevu stanu: Navodi su zlonamjerni, on nije birao koji stan će dobiti

Zagreb: Ministar Mario Banožić dao je izjavu medijima
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
09.11.2021.
u 11:39

- Stan kojega trenutno koristi dulje je vrijeme bio prazan i zapušten te je u njega u nekoliko navrata i provaljivano, navode iz MORH-a.

Nakon što je Nacional danas objavio da je ministar obrane Mario Banožić prije dvije godine, kad je postao ministar državne imovine, dobio na korištenje veliki trosobni stan u centru Zagreba i to samo par minuta hoda od njegovog radnog mjesta, reagirali su i iz Ministarstva obrane. 

- Nije točna informacija da je ministar obrane Mario Banožić sam sebi dodijelio stan od 92 m2 u samom srcu Zagreba da na posao može ići pješice. Ministar Banožić nije birao koji će stan dobiti na korištenje, a sukladno Uredbi Vlade RH o mjerilima i kriterijima dodjele na korištenje nekretnina za potrebe tijela državne uprave ili drugih tijela korisnika državnog proračuna te drugih osoba (NN 127/13), kvadratura stana vezana je za dužnost koja se obavlja te ovisno o broju članova obitelji. S obzirom da ima troje djece, ministar je imao pravo na stan veće kvadrature - navode u MORH-u i dodaju:

- Stan kojega trenutno koristi dulje je vrijeme bio prazan i zapušten te je u njega u nekoliko navrata i provaljivano. Nije istina, kako se navodi u tekstu da je stan bio uređen za ministra Banožića. Naime, navedeni stan djelomično je bio uređen i prije nego što je predan na korištenje ministru Banožiću. Bitno je napomenuti kako se radi o trajnom ulaganju u imovinu, a ne za potrebe određenih korisnika. Navedeni stan trenutačno koristi ministar Banožić, a nakon isteka njegova mandata taj će stan biti predan nekom drugom korisniku.   

Državne nekretnine upravljaju nekretninama i stavljaju ih u funkciju. U stanove za službene potrebe ulaže se sukladno godišnjim planovima Društva kako bi se povećala vrijednost imovine, postiglo bolje funkcionalno i tehničko stanje te ostvarili uvjeti za popunjavanje kapaciteta. S obzirom na dodatne medijske upite, za sva daljnja pitanja vezano uz ulaganja u imovinu, primopredaju i korištenje stanova, predlažemo da se obratite i Državnim nekretninama, zaključuje se u MORH-ovu priopćenju.

Video - Predsjednik Zoran Milanović o ministru Mariju Banožiću

Komentara 5

Avatar TaIIeyard
TaIIeyard
14:47 09.11.2021.

Još jedan cirkus u nizu cirkusa. 😂....kaj ce opušku stan,svašta

Avatar markoii123
markoii123
15:18 09.11.2021.

Na zapadu bi bila trenutna ostavka ministra uz ispriku građanima.

AJ
Admine jebiti zelenski mater.
14:58 09.11.2021.

Ako je taj stan bio nevazan i devatiran,bio zapuste,zasto taj stan ni je dodjeljen nekoj 4-5-ero clankoj obitelji ,kojoj je razrusen dom,a ovaj je balonja vec imao smjestaj,ali on je ministar,on je clan najmocnije osudjenicke stranke,i njemu je sve dozvoljeno,ajme,sta je zla od HDZ-a je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije