Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužba protiv Srbije
Povratak na članak

Moramo srušiti srpske teze da je Domovinski rat bio genocidan

Ivo Josipović: Tužba protiv Srbije ostaje, zasad nema razloga za njeno povlačenje

Komentari 141

Avatar Idler 3
Idler 3
11:30 15.11.2010.

10:58h kurcula....pa kad već pitaš, njih dvojica su ti se slikali u jednom takvom kraju gdje su svi Hrvati pobijeni ili protjerani ! PS: na koji ti kraj misliš kad naglašavaš kak su Srbi bili 30 % nekad i negdje !?

VL
LO
LOGIC
17:38 15.11.2010.

Stanimirovićeva zlokobna tajna Tvrdnja dr. Vojislava Stanimirovića kako bi bolnički \"protokoli\" koje je Boris Tadić donio sa sobom u Vukovar mogli potvrditi njegovu pretpostavku da su se u vukovarskoj bolnici skrivali u bolesnike \"preobučeni vojnici\" ima također – svjesnu i podsvjesnu – prapovijest. Naime, potpisan kao prim. dr. Vojislav Stanimirović, autor tvrdnje o \"preobučenim vojnicima\" objavio je u listu \"Vojska Krajine\" br. 7-8 1993. godine članak \"Obnova zdravstvenih ustanova u Vukovaru 1991. - 1993.\" Na početku članka napisao je retke koje bi svaki od njegovih kolega psihijatara lako povezao s njegovim današnjim razmišljanjem: \"18. novembra 1991. oslobođena je bolnica u gradu na Vuki, poslednjem ustaškom uporištu. Mesec i po dana kasnije rođena je u njoj prva beba, početkom marta Trudbenik osposobljava Hitnu medicinsku pomoć, a šest meseci kasnije počinje sanaciju kompletne zgrade \'nove bolnice\'. Za dve godine osposobljeno je oko 70 odsto kapaciteta i oko 250 ležajeva, a vrednost radova je oko 5,5 miliona maraka.\" Doktor Vojislav zapravo se nada da će u \"protokolima\", koje je u Vukovar donio Boris Tadić nakon devetnaest godina, pronaći potvrdu za svoja davna uvjerenja i tvrdnje da vukovarska bolnica 1991. godine uopće nije bila bolnica, već – \"ustaško uporište\". Upravo zbog te demonske predrasude koja je možda stajala života nekog od nesretnika i nesretnica koje su \"osloboditelji\" zatekli u bolnici, i masakrirali na Ovčari ili negdje drugdje, riječima i (ne) djelima prim. dr. Vojislava Stanimirovića hitno bi se moralo pozabaviti državno odvjetništvo. A što se tiče \"poklona\" koje, s vremena na vrijeme, Boris Tadić donese u Hrvatsku, na tragu poznate izreke \"Timeo Danaos et dona ferentas\" mogli bismo zaključiti: \"Boj’ se Tadića (Srba) i kad darove nose.\" Ispada, nekako, da povijesti bolesti nije donio kao bi pomogao otkriću istine o žrtvama rata i zločina, već da bi dokazao Stanimirovićevu \"istinu\" o \"ustaškom uporištu\". Naknadno se postavlja i pitanje kakvu je poruku želio poslati 19. srpnja 2010. godine kad je u beogradskom uredu Fonda za humanitarno pravo od svih opljačkanih kulturnih dobara iz Hrvatske našem Predsjedniku uručio samo jednu umjetninu: ikonu Bogorodice ukradenu i odnesenu iz crkve svetoga Dimitrija u Dalju (predgrađu Osijeka). Oraspoložen i nadahnut tom gestom dr. Ivo Josipović zavjetovao se na sasvim konkretne hrvatske darove: poticanje povratka odbjeglih Srba, vraćanje stanarskih prava, obnovu imovine, isplatu neisplaćenih mirovina i priznavanje radnoga staža. LINK: http://www.velecasnisudac.com/hr/rubrika/102/slaven-letica

VL
TN
the_number
11:19 15.11.2010.

Povijest se piše i mora ostati upamćeno da su srbi ti koji su pokrenuli rat i koji su vršili genocid nad hrvatskim i bošnjačkim stanovništvom.Treba priznati da je bilo propusta i u hrvatskoj vojsci ali to je neusporedivo s zločinima počinjenim od strane srpske vojske.

VL
KA
Kakma
20:09 14.11.2010.

Ne razumijem kako nesto moze biti genocidni rat,kad se branis od napadaca.Ali srbi to i tako ne razumiju,ili nece da razumiju.

VL
KR
krilnik2
20:14 14.11.2010.

DrugTito je napisao/la: Smrt fasizmu! /**************************/ I teb\' sinko!

VL
OB
-obrisani-
19:53 14.11.2010.

Poslje hjebanja nema kajanja! Njemacka je 50 godina placala ratne otstete. Srbi moraju platiti i posljednju ciglu a koju su srusili Bog i Pravi Hrvati Za Dom Hrvate i Hrvatsku

VL
PG
praseca gripa
20:00 14.11.2010.

Najbolje da bi i ovo bio uvjet za ulazak u EU! Sto ima Europska unija s nasim mukama?Po mome bi i njih trebalo tuzit zbog nekonstruktivnog mijesanja,neucinkovitosti i svekolikog brljavljenja koje nas je kostalo nepotrebnih ljudskih zrtava i razaranja. Nekaa nas napokon ostave na miru. Sad bi napokon trebali odustat i od tuzbe? Znaci,sami smo se napali,sami se prognali,sami se razrusili,sami se poubijali i masakrirali! Ima li toga jos igdje na ovom bijelom svijet?

VL
ZA
zaistinu
20:05 14.11.2010.

a di je zapalil onaj Goran Blentavac?

VL
DU
Deleted user
20:09 14.11.2010.

A u cemu je poanta ove nase tuzbe kad u Vladi imamo cetnika koji govori kako srbi nisu krivi za rat,,,,,,,,,a ovi iz Vlade mu jos lizu dupe samo da ne ugrozi vecinu u Saboru................I jos cetnik na novinarsko pitanje odgovara kad su ga pitali jel bilo price o njegovoj izjavi,,,,,,on kaze,,,,,,,,,,nek se samo usude...........

VL
OB
-obrisani-
20:12 14.11.2010.

Mi hrvati na celu s Josipovicem bi se vec jednom trebali okrenuti spram onih koji su stvarni zlocinci ovog rata i posljeratnog vremena, oni koji su napravili milijun puta vece stete Hrvatskoj nego Srbi, a to su nasi ljudi, ustase,, klerofasisti, pljackasi koji rade pod plastom nacionalizma .... E, kad njih sredimo jedan dan, mozda i bude buducnosti u ovoj maloj drzavici na brdovitom Balkanu za sve nacionalnosti bez obzira od kud dolaze .... Smrt fasizmu!

VL
KR
krilnik2
20:14 14.11.2010.

Ivo Josipović: Tužba protiv Srbije ostaje, zasad .. /*********************/ Zasada? Kako dugo?

VL
PO
poirot
20:17 14.11.2010.

Ma kakvi genocidan. Hrvati nikada o Srbima nisu razmišljali na taj način.

VL
OB
-obrisani-
20:20 14.11.2010.

Izgleda da je Josipovic za vrijeme rata u Hrvatskoj bio na Marsu Bog i Pravi Hrvati Za Dom Hrvatsku i Hrvate

VL
ST
stefj
21:00 14.11.2010.

Jaca će napraviti kako joj EU ili Ameri nalože. Nema tu puno mudrosti. Do sada nisam primjetio da se izborila za bilo koji Hrvatski interes. Mene samo zanima koju će maglu tu pak izmisliti, koje opravdanje...

VL
JO
jovo
20:31 14.11.2010.

niti hrvatska, a niti srpska tuzba u konacnici ne mogu dokazati da je bilo pocinjenog genocida.to je vise politicki poker koji ce na kraju zavrsiti stiskom ruke,zagrljajem i gorkim okusom da je rat,koji se vodio,bio nepotreban i,kao sto vidimo, jedinu korist donio profiterima,razbojnicima i zlikovcima, a unesrecio tisuce i tisuce ljudi na svim stranama.

VL
UT
utatica
20:56 14.11.2010.

Šta mu bi pa se predomislio ili je to samo predizborna retorika za SDP ili je kemije nestalo nakon što ga je Tadić naguzio s dokumentacijom. Taj čovjek je suhi isprazni intelektualac bez stava i osjećaja za domovinu, da ga se ubode mislim da bi iscurio

VL
OB
-obrisani-
20:57 14.11.2010.

14.11.2010. u 20:14h krilnik2 je napisao/la: Ivo Josipović: Tužba protiv Srbije ostaje, zasad .. /*********************/ Zasada? Kako dugo? _______________________ Koliko dugo? pa to nije do Josipovića, već do Vlade. Dajete Josipoviću previše ovlasti, čovjek je izjavio da za sad nemaa razloga da se tužba protiv Srbije povuće, a ako će se, i kad će se-da je to odluka i procjena Vlade, a ne njega. A ako Jaca odlući povući tužbu, opet će Josipović biti glavni i odgovorni?! Proučite malo odnosto usporedite ovlasti predsjednika u odnosu na vladu tj.sabor (saborska većina=VRH).

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
21:04 14.11.2010.

Znači pravno rečeno Srbi su potjerali sve ostale s trećine koju su okupirali čisto zato jer su se brinuli za njihovu sigurnost...eto, bio je rat, pucalo se, mogao je netko i stradati...samo su oni u Vukovaru i Dubrovniku bili malo tvrdoglaviji pa se za njihovu \"sigurnost\" trebalo malo više \"brinuti\"...genijalno !!!

VL
UT
utatica
21:04 14.11.2010.

Tužba za genocid može se jedino povuči ako srbadija prizna da je izvršila genocid nad Bošnjacima, Albancima i Hrvatima i poslije II svjetskog rata i u zadnjem ratu, dok sve ostale nerješene stvari nisu predmet tužbe za genocid kao npr, ukradene umjetnine, ratna odšteta, nestali predmet su drugih tužbi pa se ne može rješavanjem tih sporova rješiti i tužba za genocid, to bilo kad da npr, ubiješ i opljačkaš čovjeka pa ako ubojica vrati opljačkano povlači se i tužba za ubojstvo, pa taj jadac od našeg predsjednika trebao bi to znati ili je pravo završio po udbaškoj liniji

VL
DK
Davor Knele
18:14 15.11.2010.

vi mozete samo da rusite svoje teze o domovinskom ratu.jedino hrvat misli da je izdaja normalna stvar.

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.