Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA AMERIKANCIMA

Putin naredio: Moramo razviti zaštitu od hipersoničnog oružja

Projektil
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL
1/4
13.05.2019.
u 21:46

Putin je podsjetio je i da je Rusija jedina zemlja na svijetu koja posjeduje hipersonično oružje

Rusija mora pribaviti sredstva za razvoj zaštite od hipersoničnog oružja prije nego što drugi razviju taj hardware, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Podsjetio je i da je Rusija jedina zemlja na svijetu koja posjeduje hipersonično oružje, aludirajući na uspješan test hipersoničnog projektila Avangard ranije ove godine.

- Također smo svjesni da će vodeće svjetske zemlje prije ili kasnije razviti takvo oružje - dodao je Putin, aludirajući i na Ameriku koja se zanima za razvoj sličnog oružja.

 

Tijekom sastanka visokih dužnosnika o razvoju ruskog vojno-industrijskog kompleksa, Putin je također naglasio da je "povećanje kontrole nad zračnim prostorom jedan od ključnih zadataka" za oružane snage te zemlje.

Najsuvremeniji radarski sustav Container, koji je uveden u Rusiji prošle godine, pokriva većinu zapadne Europe i Bliskog istoka. Međutim, sredstva za odbijanje “potencijalnih prijetnji iz zraka i iz svemira” moraju se i dalje razvijati - kazao je Putin.

Komentara 25

VJ
vjaceslav
22:11 13.05.2019.

sovjetski savez je bio veći od rusije i imao je rakete kojima su došli mjeseca, venere i marsa, a raspao se bez opaljenog metka.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:58 13.05.2019.

Sirotinja mora naci novce, a oni drugi ih vec imaju, i ne hvale se.

CR
CroZrakomlatNo1
22:25 13.05.2019.

Ma nemaju komuniati sanse da pobjede Boga krscanskog! Amen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije