Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štednja u italiji

Monti naredio: Ministri ne smiju dobivati skupe darove

'Italian Prime Minister Mario Monti looks on during a meeting with Secretary General of the Organization for Economic Cooperation and Development Angel Gurria at Chigi palace in Rome February 6, 2012.
'STRINGER/ITALY'
09.02.2012.
u 11:23

Vlada mora biti primjer u štednji koju zahtijeva na svim razinama. Ograničeni su upotreba službenih vozila i budžet za sve troškove

Ministri ne smiju dobivati darove skuplje od 150 eura, ne smiju odlaziti na nepotrebna savjetovanja ili ih organizirati, ukidaju se troškovi za reprezentaciju, a novinari koji žele putovati u zrakoplovu s premijerom na putovanja u inozemstvo moraju platiti avionsku kartu. To su direktive premijera nestranačke vlade Marija Montija.

Nestranačka vlada mora biti primjerom u štednji koju zahtijeva na svim razinama. Ograničena je upotreba službenih vozila, ograničen je budžet za sve troškove. Ne smije se odlaziti na savjetovanja, proslave, obljetnice i otvaranja (objekata, sajmova, simpozija itd.). Ako se već mora ići na obilježavanje nekog događaja, onda on mora biti organiziran subotom kako se ne bi odlazilo s posla u ministarstvima ili vladi.

Svojedobno je i premijer vlade lijevog centra Romano Prodi novinarima uveo plaćanje avionske karte za ulazak u državni zrakoplov na putovanja u inozemstvo, ali je taj propis, očito, ukinut za vrijeme vladavine desnog centra premijera Silvija Berlusconija. Prodi je 2007. uveo pravilo da ministri ne smiju dobivati darove, odnosno ograničio ih je na 300 eura, a Monti je sada tu granicu spustio na 150 eura. Za pratiti Montija na putu u Libiju u siječnju ove godine novinari su već trebali platiti ulaz u premijerov zrakoplov.

Podsjetimo da se putovanja u zrakoplovu s papom također plaćaju i to najmanje dvostruko skuplje od cijene redovite avionske karte na određenom pravcu.

Komentara 11

OB
-obrisani-
12:10 09.02.2012.

09.02.2012. u 11:47h Riznica je napisao/la: Ovaj Talijan je pametan, treba zivjeti u skladu svojih mogucnosti... ++++++++++++++ Taj \"pametni\" Talijan je bivši djelatnik zloglasne banke Goldman&Sachs,član Bildeberg grupe i Trilateralne komisije.Takvi kao on i ti koje on zastupa,najveći su krivci za sadašnju krizu.Njega nije birao narod na izborima,nego ga je postavila Bildeberg grupa i zionistički bankari za čiji on račun mora dodatno opelješiti,već opljačkani narod narod koji je iz državnog budžeta pokrivao sav gubitak tih ciobankstera.

RI
Riznica
12:21 09.02.2012.

09.02.2012. u 12:10h ploto™. je napisao/la: ----------------------------- Vlada mora biti primjer u stednji koja se zahtjeva na svim razinama i u tome je u pravu .. A sto je nekada bio djelatnik banke Goldman&Sachs moze biti pozitivno jer je sadaa vise svjestan da je napredak u proizvodnji, a ne bankarstvu i finasijama koje su dovele do ove krize a za sta se u posljednjim desetljeceima vezala Evropa...

RI
Riznica
11:47 09.02.2012.

Ovaj Talijan je pametan, treba zivjeti u skladu svojih mogucnosti... Evropljani se moraju naviknuti na to da vise nemaju mnogo novca i da trebaju zivjeti skromnije....Europa je izgubila mnogo novca i zato moraju biti siromasni ..Ali izgleda to mnogi nana zapadu ne zele da priznaju ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije