Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNA GODINA

Još europska jedna zemlja u strahu od Rusa: 'Rusija će pokušati izazivati prosvjede i destabilizirati zemlju'

Moldovans celebrate decision to open membership talks with EU
Foto: VLADISLAV CULIOMZA/REUTERS
1/2
05.03.2024.
u 15:28

Odnosi Moldavije i Rusije su se raspali nakon što je Kišinjev zacrtao proeuropski put

Šef obavještajne sigurnosne službe Moldavije u utorak je rekao da će Rusija pokušati izazvati prosvjede u zemlji i umiješati se u skorašnje predsjedničke izbore te tako destabilizirati stanje kako bi poremetila plan pridruženja Europskoj uniji.

Aleksandru Musteata, ravnatelj Informativne i sigurnosne službe, je rekao da je njegova agencija presrela rekordnu razinu aktivnosti ruskih sigurnosnih službi od 2023. te da ove godine očekuje još više destablizirajućih akcija. Musteata tvrdi da se ruske obavještajne službe ove godine namjeravaju umiješati u izborni proces.

"Imamo informacije da će pokušati kompromitirati referendum o europskoj integraciji, umiješati se u predsjedničke izbore te također diskreditirati institucije i političare koji podržavaju pridruživanje Moldavije Europskoj uniji", rekao je Musteata.

Odnosi Moldavije i Rusije su se raspali nakon što je Kišinjev zacrtao proeuropski put i optužio Moskvu da želi destabilizirati zemlju. Predsjednica Maia Sandu je osudila rusku invaziju na Ukrajinu i odlučna je pridružiti Moldaviju europskom bloku i NATO-u.

VIDEO Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo snimku potapanja ruskog broda

Ključne riječi

Komentara 3

SE
Serengeti
21:30 05.03.2024.

Prosvjedi u Modlaviji traju već godinama što svaka osoba može naći na Internetu. Samo eto zgodno je da se sad spomene ruski utjecaj i prosvjede pa da bi valjda narod i svijet mislio da su oni jedini pravi izbor, a ovi drugi Putinovi igrači. Spin direktno iz knjige AP-a 🤣😂

LA
Latigo
10:36 06.03.2024.

Svi istočnoeuropski narodi i države bježe od putinovske kgb-ovske Rusije u NATO i EU. Nitko normalan ne želi živjeti pod ruskom medvjeđom šapom. Sjećaju se kako im je bilo pod ruskom hegemonijom, pa zato bježe u NATO i EU. Jedinoo diktatorki režimi, kao onaj bjeloruski, još ostaju uz Rusiju. Krpa si uvijek nađe zakrpu.

HO
homofobic
15:32 05.03.2024.

Vjerujem da se stabilnost u svim zemljeme potencijalno zrtvama stakora moze postici deportacijom kolonizatora jer oni su stakoru izgovor koga se mora "braniti" a takoder su u trenutku aktivni ugrozavajuci faktor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije