Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvjetnik tvrdi:

'MOL može ponovno aktivirati tužbu.' Povlačenje je dio dogovora s Hrvatskom?

Andrej Plenković i Viktor Orban
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.12.2018.
u 18:38

- Naš je klijent, MOL, odlučio povući tužbu. To smo i učinili uz naznaku "without prejudice", što znači da je MOL može reaktivirati ako to želi - objasnio je Ali.

MOL-ovo povlačenje tužbe protiv Hrvatske kojom se tražilo da Sjedinjene Države prihvate i primjene arbitražnu odluku iz Ženeve nije nužno i konačno. Kazao nam je to odvjetnik Arif Ali iz odvjetničkog ureda Dechert koji je zastupao MOL na sudu u Washingtonu.

- Naš je klijent, MOL, odlučio povući tužbu. To smo i učinili uz naznaku "without prejudice", što znači da je MOL može reaktivirati ako to želi - objasnio je Ali.

Taj detalj - svojevrsno uvjetno povlačenje tužbe - ide u prilog špekulacijama da je riječ o potezu dobre volje s mađarske strane i dio mogućeg kompromisa. Ostaje nejasno što bi u tom scenariju trebala "isporučiti" Hrvatska.

Video - Mislav Šimatović o povlačenju tužbe MOL-a

- Nastojimo rješavati nagomilane probleme koji zbog cijelog dosjea INA-MOL opterećuju odnose Hrvatske i Mađarske - kazao je danas predsjednik Vlade Andrej Plenković kao komentar na vijest o MOL-ovom potezu. 

Dodao je kako ga ta odluka MOL-a nije iznenadila, a da na pitanje je li zaista to znak dobre volje, posebice u kontekstu većeg procesa - arbitraže u Washingtonu - koji još traje, uputio je na MOL.Tamo, pak, nema komentara na povlačenje tužbe.

Ključne riječi

Komentara 16

SE
senijor121
22:43 19.12.2018.

INA je žrtva komunjarske mafije na čelu sa kriminalcem Račanom koji su prodali 25 % +1 dionica za 505 milijuna $ kada je INA bila perjanica svih energetskih tvrtki u okružju i sa sirijskim nalazištima vrijedna preko 15 milijardi $.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
10:09 20.12.2018.

Sve je to naslijedje Milanovica, Ostojica, Bajica i Cvitana, arbitrazu naplatiti od Petrova i Mosta!

Avatar komentatorx
komentatorx
19:23 19.12.2018.

Hrvatska od mađarske politike može učiti što je briga o nacionalnim interesima. Kra de ze premijeri za judine škude isporučuju strancima sve redom što vrijedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije