Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Agonija traje

Moja rješenja za probleme nisu prihvatili, nema smisla da ostanem

'27.09.2012., Karlovac - Redakcija Hrvatskog radio Karlovca koji bi se zbog dugovanja nakon 50 godina djelovanja mogao ugasiti. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
13.10.2012.
u 11:44

Sada su se političari počeli prepucavati, a ja ne želim da se nitko prepucava preko mene ili preko Radija – poručio je Muić.

Mladen Muić više nije direktor Hrvatskog radio Karlovca. Tu funkciju nije obnašao niti tri mjeseca. Zaposlenici su već treći mjesec bez plaća, a agonija nekad najpopularnije lokalne medijske kuće se nastavlja. Surova je to stvarnost karlovačkog gradskog radija za koji još nitko nije pokušao pronaći izlaz iz krize.

 –Nemam nikakav poseban komentar. Predložio sam gradu poteze koje sam smatrao da su nužni za rješavanje problema. No, to nije prihvaćeno. Tako nema nikakvog smisla da ostanem na direktor. Neka to mjesto sada zauzme netko drugi. Preuzeo sam Radio u blokadi, preuzet će ga i drugi direktor – napomenuo je Muić.

 Zbog zakona nema stečaja

 Ostali zaposlenici i dalje ne znaju kakva im je daljnja sudbina. Do njih ne dolaze informacije hoće li doći do likvidacije, prodaje, pokušaja sanacije ili nešto četvrto. Većina ih je u iznimno teškoj financijskoj situaciji, a počele su ih pritiskati i banke zbog kašnjenja u izvršavanju obveza.

 Jučer je održana i sjednica nadzornog odbora tvrtke no ni taj sastanak nije donio niti jednu konkretnu informaciju.

 –Sada su se političari počeli prepucavati, a ja ne želim da se nitko prepucava preko mene ili preko Radija – zaključio je Muić.

 Puno se očekivalo i od sjednice karlovačkog gradskog vijeća. Međutim, ništa niti od toga. Tamo je došlo do još jednog, kako je rekao Muić, političkog prepucavanja. Upoznao je vijećnike da su od 12. srpnja u blokadi sa dva dana prekida, da je jedan djelatnik podnio stečaj, ali do toga neće doći zbog novog zakona.

 Isprika SDP-u

 Napomenuo je da program ide dalje, uz velike poteškoće i da nisu prošli na natječaju za elektorničke medije, s obzirom da su tvrtka s velikim rizikom. Nisu mogli niti zaposliti dvoje pripravnika.

Međutim, Muić se osvrnuo i na prošlotjednu konferenciju za novinare SDP-a na temu Radio Karlovca. Rekao je da je ispod prozora čuo galamu i da je mislio da su to neki klošari, ali nisu bili oni nego predsjednik SDP-a i zastupnik Sabora Josip Benčić.

Radi ozbiljnog vrijeđanja njihova zastupnika Klub vijećnika SDP-a tražio je stanku. Međutim, predsjednica Vijeća Nada Murganić rekla je da to nije njihov stav. Ispričala se, a potom je isto učinio i gradonačelnik Damir Jelić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije