Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Učenica (16) teško ozlijeđena

Moja kći nije iskočila, nego je ispala iz vlaka, tužit ćemo HŽ

vlak
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
01.09.2014.
u 19:00

U HŽ-u neslužbeno tvrde da su se ovakve stvari i prije događale

– Moja Antonija nije iskočila iz vlaka, već je iz njega ispala zato što se vrata nisu otvorila odmah nego tek kada je vlak krenuo – kaže Gordana Magdić iz Starog Petrova Sela, majka 16-godišnje učenice prvog razreda Trgovačke škole koja je u petak teško ozlijeđena pri pokušaju izlaska iz vlaka na željezničkoj postaji Dragalić kod Nove Gradiške.

Kako doznajemo, Antonija je tog dana kupovala školske udžbenike u Novoj Gradiški i zatim je produžila u posjet ujaku koji živi u Dragaliću.

Vlak već krenuo

Pokušala je izaći na peron, ali vrata se nisu mogla otvoriti, a vlak je već krenuo. Kada je vlak krenuo, vrata su se ipak otvorila i djevojka je pala na tlo. Pritom je slomila oba gležnja tako da su joj noge u gipsu, a zadobila je i potres mozga. Hitno je prevezena u novogradišku bolnicu gdje je zadržana na liječenju, no život joj, srećom, nije ugrožen. Majka djevojke, koja ju je ispratila s novogradiškog kolodvora, kaže da je Antonija pri svijesti, ali se još uvijek ničega ne sjeća. Ne zna čak ni kamo je išla ni zbog čega. Međutim, dvije djevojke iz Okučana koje su putovale s njom i koje su sve vidjele rekle su G. Magdić što se dogodilo.

Po njima, Antonija je, kada su se vrata napokon otvorila, već bila na drugoj stepenici i trebala je napraviti samo još jedan korak. Međutim, vlak je već bio krenuo i, kako je “cugnuo”, ona je ispala.

– Moja je kći pala u krilo svom anđelu čuvaru. Neprestano zahvaljujem Bogu što je ostala živa – ističe Gordana Magdić.

Dodaje da je vlak krenuo prije vremena, a na kolodvoru uopće nije bilo prometnika. Stoga je angažirala odvjetnika i namjerava podnijeti tužbu protiv HŽ-a.

HŽ niječe odgovornost

Do službenog očitovanja HŽ-a o cijelom slučaju nismo uspjeli doći, ali neslužbeno doznajemo kako niječu svaku odgovornost. Vrata putničkih vagona automatski se zatvaraju čim vlak krene, ali mogu se otvoriti ako putnik povuče ručicu smještenu iznad visine glave čime se vrata deblokiraju.

– Već se događalo da mlađi putnici koji zaborave izaći na vrijeme povuku ručicu i tako otvore vrata u vožnji. Ta je ručicu plombirana, ali nije problem pokidati plombu. Mladi misle da im se ništa neće dogoditi pa iskaču ne shvaćajući da vlak već za nekoliko metara postiže brzinu od 30 ili 40 kilometara na sat i da su takve ekshibicije veoma opasne – kažu u HŽ-u.

>> Muškarac poginuo u naletu vlaka između Varaždina i Čakovca

Komentara 13

DR
DrEvil
19:57 01.09.2014.

Tuzba odma pada u vodu: 1. Dragalić je stajalište te je nezaposjednuto... Nema prometnika, 2. Vrata se sama zatvaraju pri brzini od 5 km/h, osim ako se ne deblokiraju kao što je navedeno u članku...

DU
Deleted user
07:51 02.09.2014.

Djevojka je nastradala i to je loše. No nevezano na njenu nesreću mogu samo konstatirati da smo mi takav narod da sve zabrane i ograničenja nastojimo ignorirati i zaobići radi vlastitog konfora kao npr. pretrčavanje preko crvenog na semaforu, kočenje vlaka gdje nekome odgovara i sl. I onda kada se nešto loše desi radi moje nepažnje ili zbog toga što je netko drugi nešto stavio van funkcije svi su drugi krivi osim mene.

MP
marko.polo.33046
21:26 01.09.2014.

Nije uopće bitno da li je iskočila ili ispala iz vlaka.....svaki vlak mora biti osiguran da netko ne ispadne ili iskoči van,to je fix,ostalo rješavaju odvjetnici.....nemožeš otvoriti vrata na vagonu dok vlak ne stane....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije