Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović o rejtingu

'MMF nije babaroga koju čekamo hoće li nas zgrabiti ili ne'

Ivo Josipović
Žarko Bašic/PIXSELL
15.12.2012.
u 16:50

Predsjednik Josipović kazao je da je smanjivanje hrvatskog rejtinga "veliko i važno upozorenje cijeloj Hrvatskoj pa i Vladi da reforme moraju biti provedene".

Predsjednik Ivo Josipović danas je kazao da je smanjivanje hrvatskog rejtinga od strane agencije Standard & Poor\'s \"veliko i važno upozorenje cijeloj Hrvatskoj pa i Vladi da reforme moraju biti provedene\", piše HRT.

- Nedostaju strukturne reforme, i tome se smjeru politika mora više okrenuti, koje će naše gospodarstvo okrenuti većoj proizvodnji, izvozu i zapošljavanju\", kazao je Josipović.

Na pitanje može li ta odluka agencije izazvati dolazak MMF-a, predsjednik je rekao da MMF nije \"neka babaroga koja kruži okolo pa sad čekamo hoće li nas zgrabiti ili ne\". - Radi se o racionalnoj odluci. Ako procijenimo da nam se isplati i da možemo bolje s MMF-om nego bez njega, to je normalna poslovna i logična odluka. Ako ne procijenimo, onda ćemo i dalje biti bez MMF-a - rekao je Josipović.

Potvrdio je da bi zbog spuštanja rejtinga Hrvatska mogla imati skuplje kredite \"što će stvarati problem\".

>>HNS kritizira Vladu: Morate ponuditi učinkovit model za krizu

Komentara 5

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:11 16.12.2012.

Najzalosnije je sto su mnogi, amedju njima i ja, zagovarali MMF-ov angazman jos prije 4 godine. Pitanje je zasto to nije ucinjeno i cija je odgovornost. Mislim da netko treba da dobije zestoko po turu jer je to najblaze receno neodgovorno.

Avatar mjurisi2
mjurisi2
09:23 16.12.2012.

Eto ti nam objasni šta je MMF zasigurno nije ništa pozitivno niti za jednu zemlju.

CV
crna vrana
17:29 15.12.2012.

Slažem se da MMF nije babaroga. MMF bi za početak trebao priupitati Vladu RH, čemu služi i koliko Hrvatsku košta paralelna Vlada na Pantovčaku. Koliko je samo nepotrebnih i skupih institucija, u redukciju kojih valja zagristi. Međutim, ostanimo pri Ureduedu Predsjednika i njegovim ustavnim ovlastima. Svega tri su: područje obrane, sigurnosno-obavještajno područje i područje vanjske politike. Tri savjetnika i šlus. Sve ostalo je višak. Ukoliko Predsjednika treba brifirati o drugim pitanjima, tu su Vladina ministarstva, ili im se možda ne može vjerovati, štoli !? Dakle, znamo da će nas MMF sigurno zgrabiti, samo je pitanje koga i koliko !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije