Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava u BiH

Mladu Njemicu tjerali da vuče kola i rezali je nožem po licu

prostitucija
Foto: Marko Mrkonjić
1/2
27.05.2012.
u 15:31

Deset godina djevojku držali u podrumu i zlostavljali na najstrašnije moguće načine. Djevojka je sad smještena u sigurnoj kući nedaleko od Tuzle

Govorili su: Hija, hija... kao da tjeraju konja. Pogledam i ne vidim konja, a onda vidim da zaprežna kola vozi ona dok se oni njoj smiju, ispričao je Esed Resić iz Repuha što je vidio na imanju Marinkovića u selu Gojčin nedaleko Kalesija u BiH gdje je 19-godišnja Njemica Karla proživljavala najgore trenutke svog života.

Jela stočnu hranu

Nezamislivo je da nekoga u današnje vrijeme zadesi takva sudbina, a nakon devet godina takvog života čini se kako Karla nije ni znala za drugačije. Od svoje desete godine živjela je "pod cipelom" Milenka i Slavice Marinković i doživjela sudbinu koja je nezamisliva i u najgorim noćnim morama. A selo je šutjelo. Baš kao i u slučaju Natasche Kampusch javnost je za strahote života nesretne Karle saznala kasno, prekasno...

Od strahota života na koji je bila osuđena zadnjih devet godina Karla se oporavlja u sigurnoj kući u okolici Tuzle, a nakon što su njezini mučitelji Milenko i Slavica Marinković pritvoreni stanovnici sela Gojčin u kojemu je djevojka živjela, ali i stanovnici okolnih sela ohrabrili su se i počeli javno govoriti o torturi koju je njihova sumještanka prolazila.

>>Strava u BiH: Mučili je deset godina. Svi su znali i šutjeli

- Osim Milenka mučio ju je i njegov rođak "Celje", a nekoliko puta sam svojim očima vidio kako se Marinković iživljava nad Nejmicom koju je on nazivao Bedina. Smijali su joj se dok je jela bundevu i govorili kako ona misli da je to lubenica, a vidio sam i kako je jela stočnu hranu - ispričao je Resić za Bportal.

Uz svakodnevno mučenje Karla je morala trpjeti prijetnje i zadirkivanje svojih "robovlasnika" koji su ju, kako priča jedan od svjedoka, između ostalog smijući se tjerali i da skače s plasta sijena, ali nikako ne na noge nago "na glavu kao da skače u vodu".

- Doslovno su je tjerali da bude rob! Seksualno su se iživljavali nad njom. Dovodili su mnoge muškarce kako bi je seksualno zlostavljali. Vrelim nožem rezali su je po licu, što se vidi na djevojčici. Nikada joj nisu dali da spava u kući. Mala Bedina, kako su je zvali, spavala je sa svinjama i psima. Tjerali su je i na seksualni odnos sa psima, a pri tome se smijali dok djevojčica to radi. Krili su je od očiju javnosti i policije – rekao je Makalić, prenosi Dnevni avaz.

Počela govoriti

Na sreću Karla je spašena, i to tek nakon što je Sead Makalić policiji dostavio fotografiju djevojke kao dokaz da uopće postoji, jer, iako ju je policija navodno tražila prošle godine, nisu ju mogli naći jer su ju Marinkovići sakrili u podrum, a policija očito nije imala razloga da sumnja u njihovu riječ. Tjedan dana Karla živi u sigurnoj kući u okolici Tuzle, a počela je i pomalo govoriti i jesti hranu koja joj je godinama bila uskraćivana.

Komentara 242

OB
-obrisani-
19:06 27.05.2012.

ben sa bosnom nemam ništa...izbegavam je u širokom luku

ST
Startrack
16:00 27.05.2012.

Ovaj slucaj vise nego ista pokazuje kolko je Bih bolesna drzava. Ne samo stanovnici nego ocito i policija i cjela drzava. Bolesna Austrijanka sa bolesnom djecom nasla je pravo mjesto zase u bolesnoj drzavi.

OB
-obrisani-
13:30 28.05.2012.

Tko kaze da je balkan zaostao za Austrijom , evo vidite da nije , nazalost !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije